Холандските симфонични метъли Epica ще издадат новия си албум “Omega” на 26 февруари 2021 г. чрез Nuclear Blast. Продължението на „The Holographic Principle“ от 2016 г. отново е продуцирано от Joost Van Den Broek (Powerwolf, Ayreon) и записано Sandlane Recording Facilities в Rijen, Холандия.

Epica пуснаха и първия сингъл от албума, озаглавен “Abyss Of Time“, с невероятно придружаващо видео, направено в сътрудничество с Grupa 13.

Вокалистката Simone Simons коментира: „Накрая можем да ви покажем видеоклипа към най-новия ни сингъл “Abyss Of Time”, Летяхме чак до Полша, за да работим с Grupa 13 за първи път. Снимането на клипове е една от любимите ми части от създаването на визуалната страна на нашата музика. Костюмите бяха безумно красиви. Беше толкова забавно и се надявам, че видеоклипът ще ви хареса“.

За новия албум, китаристът и вокалист Mark Jansen коментира: „Много се гордея с този албум, тъй като съм убеден, че сме написали много освежаващ и добре балансиран албум дори след толкова години съществуване“.

“Нашата сила е, че имаме много страхотни автори на песни, събрани в една група. Успяхме да съчетаем най-силните качества на другите и да подберем най-добрите песни. Времето заедно беше ползотворен период, работихме като един екип по тези песни. Това е най-голямата разлика в сравнение с предишните ни албуми. Все още изпращаме на файлове един от друг, но комбинирахме това с това да се съберем отново заедно, за да работим по всички парчета”.

Дали им се е получило – преценете сами, ето първото видео “Abyss Of Time“:

Epica – “Omega“:

01. Alpha – Anteludium
02. Abyss Of Time – Countdown To Singularity
03. The Skeleton Key
04. Seal of Solomon
05. Gaia
06. Code Of Life
07. Freedom – The Wolves Within
08. Kingdom Of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe
09. Rivers
10. Synergize – Manic Manifest
11. Twilight Reverie – The Hypnagogic State
12. Omega – Sovereign Of The Sun Spheres