downloadНовият студиен албум на Ерик Клептън се казва „I Still Do“ и ще излезе на 20-ти май. Мистър Slowhand представи лирик видеото на песента „Can’t Let You Do It“, която е включена в новия проект.

В друга композиция от предстоящия албум- “I Will Be There”- звучи акустичната китара и вокалите на Анджело Мистериозо. Това е псевдоним, използван преди няколко десетилетия от легендарния Джордж Харисън. Харисън е подписал с това прозвище песента „Badge“ от албума на Cream от 1969-та „Goodbye“, на която е съавтор.

Обложката на новия албум на Клептън е нарисувана от сър Питър Блейк, който е участвал и  в оформлението на иконичния „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band“ на Beatles. Продуцент е Глин Джоунс. „Това е дълго чакана и позакъсняла възможност да работя отново с Глин Джоунс”, сподели Клептън. „Slowhand” е петият студиен албум на британската рок и блус легенда, като продуцент на албума и тогава е Глин Джоунс.

„I Still Do“ е първият албум с авторски нов материал от 2013, когато излезе „Old Sock“.  Албумът ще бъде издаден от собствения лейбъл на Клептън Bushbranch imprint в сътрудничество с Surfdog Records.

Песните в албума:

1. “Alabama Woman Blues”
2. “Can’t Let You Do It”
3. “I Will Be There”
4. “Spiral”
5. “Catch the Blues”
6. “Cypress Grove”
7. “Little Man, You’ve Had a Busy Day”
8. “Stones in My Passway”
9. “I Dreamed I Saw St. Augustine”
10. “I’ll Be Alright”
11. “Somebody’s Knockin'”
12. “I’ll Be Seeing You”

Източник: www.intelligent-music.com