Освен основното съдържание на DVD и Blu-Ray изданието, в албума  са включени и ексклузивни кадри от репетициите на Eric Clapton и JJ Cale на “Anyway The Wind Blows” и “Who Am I Telling You?” за концерта. Излизането на “Live In San Diego With Special Guest JJ Cale” на DVD и Blu-Ray следва издадените вече на 30 септември 2016 през Reprise/Bushbranch Records двойно CD, троен LP сет и дигитална версия на концерта. Събитието направи телевизионната си премиера като специална част от програмата на AXS TV – Guitar God Marathon на 17 декември.

Концертът, записан в iPayOne Center в San Diego на 15 март 2007 година, е част от световното турне на Eric Clapton, прието много добре от феновете му. Музикантите, придружаващи виртуоза са китаристът Derek Trucks (в момента част от групата Tedeschi Trucks) и Doyle Bramhall II. Двучасовият концерт в San Diego включва и две специални участия – JJ Cale свири в пет от песните (включително “After Midnight” и “Cocaine”), както и Robert Cray, качил се на сцената за изпълнението на “Crossroads”.

След като Clapton успешно издава свои версии на няколко от най-обичаните песни на Cale, двамата музиканти записват заедно през 2006 албума “Road To Escondido”. Тогава Clapton казва „Това може би е най-голямото ми постижение и последна несъстояла се амбиция – да работя с музиканта, който ме е вдъхновявал през цялото време.” Затова не е изненада за никого, когато година след албума “Road To Escondido” Cale се присъединява към Eric за пет песни на този специален концерт. Това е доказателство за уважението на музикантите един към друг.

Концертът има един от най-добрите сет листи, включващ песни от цялата кариера на Eric Clapton. Забележителното е, че музикантът изпълнява песни от албума “Layla”, за които Derek Trucks заема мястото на китаристът Duane Allman.

Кариерата на Eric Clapton, продължила повече от 50 години, му донася 18 награди Grammy и изключителната чест да бъде почетен три пъти в Rock & Roll Hall Of Fame.

“Live In San Diego With Special Guest JJ Cale” на DVD и Blu-Ray e на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

DVD:

1. Tell The Truth

2. Key to the Highway

3. Got to Get Better in a Little While

4. Anyday

5. Anyway the Wind Blows

6. After Midnight

7. Who Am I Telling You?

8. Don’t Cry Sister

9. Cocaine

10. Motherless Children

11. Little Queen of Spades

12. Further On Up the Road

13. Wonderful Tonight

14. Layla

15. Crossroads

Extras:

1. Anyway The Wind Blows

2. Who Am I Telling You?