Както знаете, култовите Moonspell ще гостуват у нас на 06 октомври от 19:00 часа в клуб Mixtape5, София. Събитието е по повод 15-ия рожден ден на WeRock.bg и е част от “Road To Еxtinction Tour 2016 (part V)” в подкрепа на последният и много силен албум на групата. Преди това ще видим и чуем специалните гости на събитието дуум/готик бандата The Foreshadowing, а първи на сцената ще излязат симфометълите Eleine.

foreshadowing

The Foreshadowing са създадени през 2005 година от идеолога и китарист на групата Alessandro Pace. По-късно към него се присъединяват Andrea Chiodetti, Francesco Sosto, Jonah Padella, Marco Benevento and Francesco Giulianelli (басиста, присъединил се към групата през 2011). В този си вид групата издава трите си албума между 2007 и 2012, отреждащи им достойно място на световната дуум и готик сцена.

Дебютният им албум “Days of Nothing” (Candlelight Records, 2007), вторият “Oionos” (Cyclone Empire, 2010), както и последвалият “Second World” (Cyclone Empire, 2012) са много добре приети и с много добри отзиви от критиката и феновете. Това изстрелва групата на сцената на едни от най-важните фестивали в Европа като Summer Breeze, Rock Harz, Wave Gotik Treffen, Stoner Hand of Doom, Legacy, Mayday Rock Festival и Summer Darkness. В началото на 2013 година барабаниста Jonah напуска групата и на негово място сяда Giuseppe Orlando (ЕХ-Novembre, ЕХ-Airlines of Terror).
След излизането на“Oionos” и “Second World” на Северно-американския пазар, The Foreshadowing стават част от турнето “Voices from the Dark tour“ в САЩ и Канада заедно с Moonspell, Marduk, Inquisition and Death Wolf, където предизвикват интерес сред голяма част от феновете посетили тези концерти. През 2013 година участват интензивно в Европейското турне “The Morning Never Came” заедно със Swallow the Sun и Antimatter, последвано и от италианско такова заедно със Saturnus, Doomraiser и Shores of Null.
Този интензивен на участия период е последван от двугодишна тишина около групата, през който групата създава материал за поредният албум. Новият опус наречен “Seven Heads Ten Horns”, излезе на 22 април тази година. Албумът съдържа типичното The Foreshadowing настроение с някои нови епични, тайнствени и в същото време зловещи елементи, които ще ви поведат в безкрайно пътуване от миналото към бъдещето на човечеството! Албумът е издаден във формат на дигитална книга, а страхотните визии са дело на Seth Siro Anton, създал едни от най-добрите визии на Paradise Lost, Moonspell, Septicflesh и други.

EleineElenie е симфоник метъл група, носеща артистичното име на женския си вокал Мadeline Eleine Liljestam. Съблазнителни, стилни, великолепни. Всичко започва през 2011 година, когато изпълнителния директор на Cardiac Records се свързва с Еleine. След като известно време я „наблюдава“ в социалните мрежи, слушайки изпълненията ѝ, той решава да започнат съвместна работа.

През 2012 към Еleine се присъединява Rikard Ekberg, който е автор на песни и настоящ китарист на групата. Много бързо натрупват достатъчно материал, за да започнат да създават група. Скоро намират и привличат към идеята тримата много талантливи David Eriksson (барабани), Sebastian Berglund (клавир), Andreas Mårtensson (бас), с които Eleine се превръща в група. Имат издадени два сингъла “Gathering Storm” и “Land Beyond Sanity”, като последният бе издаден през март 2015 година. На 18 април тази година излезе едноименният дебют на групата приет повече от добре навсякъде, където е представен.

Дамата Eleine e позната и търсена като модел в сферата на готик и ъндърграунд културата. Дали представя бельо, аксесоари, обувки или стилни рокли тя винаги е привлекателна и секси. В световен мащаб работи с утвърдените марки и компании като Elegant Curiosities, Odium Clothing, Heartbreak Tattoo и много други.

Билети за шоуто се продават онлайн и в мрежата на Eventim в цялата страна. Някои от местата, от които могат да бъдат закупени, са магазините на Orange, Пикадили, Technopolis,Техномаркет, Usit Colours, Outlet Alex, магазин Яко, На Тъмно, Metal Heaven,Фотосинтезис, Office 1 Superstore, касите на Изи Пей, билетен център НДК, Дворец на културата и спорта – Варна, Пловдив – билетна каса пред общината. Бензиностанции OMV.

До деня на концерта билетите ще се продават на цена от 35 лева. В случай на налични места, в деня на събитието и на място в клуба цената на входа ще е 45 лева.

14324285_1094770900604667_5042766497033586085_o

*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
***Гардероб – упътване за употреба: http://on.fb.me/O2TMhv

Предстои оповестяването на подробности.

Организаторите препоръчват навременното закупуване на билети и спазването на реда в клуба!