17.8 C
София
събота, март 25, 2023
Home Events - RockTheNight.eu A to JazZ – 1-3 юли 2022 – Южен парк II, София

A to JazZ – 1-3 юли 2022 – Южен парк II, София

Програмата на A to jazZ по дни и часове:

Петък, 1 юли:
18:00 Red Light District Project
19:00 Spectrum Vocal Band
20:00 Adrien Brandeis Quartet feat. Orlando Poleo
21:30 John McLaughlin

Събота, 2 юли:
18:00 Jazzanitza
19:00 Alex Sipiagin & BNR Big Band
20:00 Ruth Koleva
21:30 Snarky Puppy

Неделя, 3 юли:
18:00 Daniela Belcheva Quartet
19:00 Trombobby x C-mo & единствените им приятели
20:00 Ilhan Ersahin
21:30 Roosevelt Collier

===

Виртуозът Roosevelt Collier и новаторът Ilhan Ersahin n с проекта Istanbul Sessions са хедлайнери в последната вечер на фестивала!

12 музикални проекта от световната джаз сцена ще се качат на 11-тия A to JazZ!
Освен John McLaughlin & 4th Dimension, Snarky Puppy, Ilhan Ersahin и Roosevelt Collier, участие ще вземат френският пианист Adrien Brandeis с неговия латин-джаз квартет и виртуозният тромпетист Alex Sipiagin заедно с биг бенда на БНР.
Ruth Koleva, Jazzanitza и Daniela Belcheva ще представят премиерно новите си албуми, а вокалните майстори Spectrum Vocal Band ще ни въвлекат в магията на акапелното пеене! Фантастичните Trombobby x C-MO “И единствените им приятели” също ще забият на сцената, както и младите надежди от Red Light District Project.
A to JazZ се провежда с подкрепата на Столична община – Календар на културните събития, Министерство на културата и Национален фонд “Култура”, и е в партньорство с посолствата на Франция и Република Турция в България и Френския културен институт.
Ще се видим на 1-2-3 юли в Южен парк 2! Дотогава очаквайте още страхотни новини от любимия си градски фестивал

===

John McLaughlin е първият хедлайнер на A to JazZ 2022

26 години след последния си концерт в България, McLaughlin ще открие любимия ни фестивал с величествената си банда 4th Dimension като част от световното си турне!

Групата, начело с John, е съставена от изключителни инструменталисти от различни култури и традиции – Gary Husband (кийборди, барабани), Etienne Mbappé (бас), Nicolas Viccaro (барабани).

===

Феноменалните Snarky Puppy са хедлайнер на A to JazZ на 2-ри юли!

Една от най-чаканите групи от публиката на фестивала ще изсвирят най-новите си композиции от предстоящия им албум Empire Central на сцената на фестивала!

Лидерът на четирикратните носители на “Грами” сподели: “През 2021 г. имах невероятното удоволствие да свиря с другата си група Bokanté на A to JazZ. Когато видях този фестивал и тази великолепна публика си казах “О, Боже! Догодина трябва да свирим тук със Snarky Puppy и веднага показах A to JazZ на момчетата и мениджъра ни. И ето ни тук, на 2-ри юли ще сме на сцената на един от най-вълнуващите джаз фестивали, на които сме свирили!” 

Очаквайте още страхотни новини много скоро!

Фестивалът е провежда с подкрепата на Столична община – част от Календара на културните събития, Министерство на културата и Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria.

The event is finished.

Date

01 - 03 юли 2022
Expired!

Time

17:00 - 23:00

Location

Южен парк
Южен парк, Sofia, Bulgaria
Category
A to JazZ Festival

Organizer

A to JazZ Festival
Email
peter@dimitrov.bg
Website
http://www.atojazz.bg/

Weather

Слънчево
Слънчево
19 °C
Wind: 13 KPH
Humidity: 37 %
Feels like: 19 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!