Home Events - RockTheNight.eu Apocalyptica & Sólstafir – 3 септември 2022 – Летен театър, Пловдив

Apocalyptica & Sólstafir – 3 септември 2022 – Летен театър, Пловдив

Концертът на метъл челистите от Apocalyptica е тази събота, 3 септември в Летния театър на град Пловдив.

Исландците Sólstafir са специални гости на концерта на Apocalyptica в България и ще направят ко-хедлайнерски сет. 

Събитието ще протече при следния график:

19:00 Отваряне на врати
19:45 – 20.45 Sólstafir
21:15 – 23.00 Apocalyptica
23.00 Край

Билети може да намерите онлайн на https://bit.ly/ApocalypticaPlovdiv2022 и на каса от всички магазини На Тъмно в цялата страна. Билети на място  също ще се продават в деня на концерта след 17.00 часа на специално изградена каса пред Летния Театър в Пловдив.

На място ще бъдат изградени щандове за продажба на лицензирани продукти (оригинални тениски) на артистите, които самите те носят за шоуто. На разположение на гостите на събитието ще има осигурени и барове за напитки.

Настаняването на феновете ще бъде подпомогнато от стюарди на място, които да упътят хората по сектори. Билетите, закупени от феновете за първоначалната дата 16 септември и място Античен Театър Пловдив, важат без нужда от презаверка. Всички притежатели на билети за оркестрина в Античен Театър ще бъдат настанени съответно в оркестрината на Летния Театър. Гости с билети за всички останали сектори ще бъдат настанени в централния (Червен) сектор на Летния Театър на най-предните места на сектора.

Информираме ви, че няма да бъде възможно влизането обратно в театъра, след като веднъж е бил напуснат преди края на събитието.

Забранява се внасянето на остри предмети и оръжия, храни и напитки.

Забранява се внасянето на фотоапарати със сменяеми обективи.

Не се разрешава професионално фото и видеозаснемане от лица, които не са акредитирани.

Препоръчваме:

Добре е да погледнете метеорологичната прогноза за деня на концерта и да предвидите дъждобран, в случай, че има вероятност за временни превалявания в района. Ползването на чадъри се разрешава, но ви молим за съобразителност,  за да не се пречи на видимостта на останалите гости, зад вас.

Пожелаваме на всички приятно изкарване на концерта на Apocalyptica и Solstafir в събота 03.09.2022 в Летен Театър Пловдив!

===

Концертът на финландските метъл челисти Apocalyptica в Пловдив ще се състои на 3 септември 2022г. в Летния театър в града.

Промяната на датата се налага поради появил се неотложен ангажимент на Apocalyptica в САЩ в средата на месец септември 2022г.
Със смяната на датата на провеждане на събитието идва и супер новината за специалните гости на събитието. Това е пост-метъл формацията от Исландия Sólstafir! Те идват по покана на EvenTease за ексклузивно шоу у нас, без да имат планирани други участия в региона, освен в Пловдив и Букурещ. Работихме усилено, за да предложим нещо повече на българските фенове и с радост ви представяме подновения афиш на събитието – Apocalyptica със специален гост Sólstafir!

Solstafir са смели експериментатори с уникален стил, променящ се през годините и разпознаваемо звучене, с което си заслужиха специално място в съвременната метъл сцена. Групата притежава ярки идентичност и излъчване, с което се откроява от общия поток и трудно носи на стилови етикети.

През ноември 2020г. исландците издадоха чрез Season of Mist седмия си студиен албум, озаглавен “Endless Twilight of Codependent Love“. Песни от него, както и класически пиеси на бандата, ще бъдат включени в дългия над един час сет на изпълнението им в Пловдив.

С фино чувство за музициране, групата обогатява меланхоличния пост-метъл с мелодии, с които рисува експресионистични силно въздействащи музикални картини с китарни линии, смразяващи със студенината на северния метъл.

Датата е част от световното им турне Cell-0 посветено на последния им студиен албум

Минали са 25 години от излизането на дебютния албум на финландските хедбенг виолонечелисти Apocalyptica, озаглавен “Plays Metallica by Four Cellos” (Mercury Records)…

Минали са 22 години от магическия първи концерт на Apocalyptica в България. Той се състоя на Античния театър в Пловдив през 1999 г. и спечели фен маса на групата у нас, която помни този концерт и досега. През годините възпитниците на Академия „Сибелиус“ в Хелзинки вървяха по свой път, оказал се успешен и като кариерна посока.

Както вече сме се уверили и лично, куфеещите челисти от Финландия са дръзки, истински и отворени. Такива са и хората в аудиторията на техните представления. Финландците изпъкнаха като истински новатори в метъл сцената веднага щом стъпиха на нея. Те продължиха да се развиват, да експериментират и да изненадват. От квартет виолончелисти, изпълняващи кавъри инструментално, те започнаха да пишат авторски материал, разшириха състава като добавиха барабанист, а след това включиха и вокални партии. За тях те канят различни популярни вокалисти, като тези колаборации понякога са представяни и с изпълнения на живо със съответния певец.

И макар да им бяха нужни години да бъдат приети и оценени в по-консервативните компании от фенове в световното рок общество, те се настаниха трайно в афиша на големи форуми на метъл жанра.

Днес Apocalyptica все още са глътка свеж въздух с оригиналния си подход на музициране, професионализъм при изготвяне на аранжиментите на техните музикални пиеси и със сърцати си изпълнения на сцена. И наистина – енергията и зарядът, които този респектиращ класически инструмент виолончелото носи, в комбинация с музиканти, в чиито сърца гори пламъкът на метъла, са сами по себе си предпоставка за взривяващо шоу.

През пандемичната 2020г. групата издаде девети студиен албум със заглавие Cell-0 (Silver Lining Music)… Значи е време за концерт с опреснен сетлист с нови козпозиции – имаме го.

The event is finished.

Date

03 сеп. 2022
Expired!

Time

19:00 - 23:00

More Info

Билети

Location

Летен Театър Пловдив
Летен театър, bulevard "Ruski, Пловдив, Bulgaria
Category
EventEase

Organizer

EventEase
Phone
088 633 3367
Email
pr@eventease.org
Website
http://eventease.org/

Next Event

Weather

Частична облачност
Частична облачност
23 °C
Wind: 28 KPH
Humidity: 38 %
Feels like: 23 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!