12.6 C
Sofia
Monday, May 10, 2021
Home Events Boro Fest – 4 ноември 2018 – Mixtape 5, София

Boro Fest – 4 ноември 2018 – Mixtape 5, София

Както беше обявено миналата седмица, на 4 Ноември ще се проведе първото издание на фестивала Boro Fest, в памет на Боро Бродник, вокалът на Upyr и Melekh.

Посветено на идеята да пази името на Боро живо, желанието на организаторите е да обвържат събитието с помощ за благородна кауза, която да му придаде още повече стойност и значимост. Те избраха приходите от първия Boro Fest да бъдат предоставени на социалната организация „Надежда за малките“, която обгрижва изоставени деца, на възраст от 0 до 3 г., в условия максимално близки до семейните. В Малките къщи на организацията бебенцата се отглеждат в топлина, уют и човешка обич, докато получат шанс за свой истински дом, вместо участта да попаднат в институции.
Идеята и организацията на Boro Fest са дело на членовете на Upyr и приятелски кръг от съмишленици. Те поканиха за първото издание на феста 4 групи, всяка от които е свързана дълбоко и лично с Боро Бродник и Upyr. Ето как, по техните собствени думи:

King Of Sorrow е най-младата група в лайнъпа, чийто членове обаче не са никак непознати. Един от тях е Ангел Симитчиев (вокали), който беше за кратко член на Upyr в началото на съществуването на бандата. Въпреки че тогава не успяхме да намерим общ музикален език, Ангел винаги е бил близък на групата и я е подкрепял многократно.
Them Frequencies е една от първите групи, които ни подадоха ръка и с които сме делили сцена. Другата причина за тяхното присъствие се нарича Дидо Пешев – креативната движеща сила на бандата, който е замесен и в безброй други артистични начинания. Приятелството между Дидо и Боро датира още от гимназиалните години и затова решихме, че те трябва да са част от феста.
Obsidian Sea – групата, с която сме свирили най-често. Едни от най-запомнящите се лайвове на Upyr са именно с приятелите ни от дуум триото. Двете банди са извървели дълъг път заедно и решихме за пореден път да споделим специалния момент с тях.
Redound е една от най-тежките банди и едно от най-големите имена в родния хардкор ъндърграунд. Те имаха голямото желание да направят лайв с Upyr, но винаги изникваше нещо, което да попречи на подобен концерт да се случи. След това, за съжаление, вече стана късно, но сега имаме добър повод да осъществим замисъла.“

С тези чудесни банди в списъка и страхотната кауза, която подкрепя, първото издание на Boro Fest обещава да постави началото на истинска традиция, почитаща човека и артиста Боро Бродник по най-добрия начин. Нека всички, които се чувстват близки до уникалната му личност, се присъединят към ритуала в негова чест.
Boro Fest ще се състои на 4 Ноември, неделя, в малката зала на клуб “Mixtape 5”.
Билетите, на стойност 10 лв., ще се продават само на входа, в деня на събитието, като цялата сума от продажбата ще бъде дарена за каузата.
Дотогава, или ако нямате възможност да присъствате, можете да я подкрепите и вие с дарение на банковата сметка на „Надежда за малките“:
Уникредит Булбанк / Титуляр: Фондация „Надежда за малките“
BIC: UNCRBGSF
BGN IBAN: BG30UNCR70001522296287 или SMS на стойност 1 лв.: DMS MALKITE 1777

The event is finished.

Date

04 Nov 2018
Expired!

Time

18:00 - 23:00
Mixtape 5

Location

Mixtape 5
Mixtape 5, bulevard
Category
Mixtape 5

Organizer

Mixtape 5
Phone
087 929 5965
Email
gigs@mixtape5.com
Website
http://fb.com/mixtape5/events

Event venue - concerts, gigs, DJ parties, special events.

Next Event

Weather

Sunny
Sunny
12 °C
Wind: 19 KPH
Humidity: 58 %
Feels like: 12 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!