-2.7 C
Sofia
Sunday, January 16, 2022
Home Events Dopethrone – 1 ноември 2019 – Mixtape 5, София

Dopethrone – 1 ноември 2019 – Mixtape 5, София

Канадската дуум / слъдж сензация Dopethrone се завръща в България. Концертът ще се проведе на 1 ноември в столичния клуб *Mixtape 5* като това ще е второто гостуване на групата в родината ни. Освен, че имат и нов албум (2018) от последното си гостуване през 2016, Dopethrone вече са четирима. Към техният абразионен микс от слъдж, стоунър и дуум, се присъедини Julie Unfortunate, чийто мръснишки глас допълва напълно лиричната тематика на групата за убийства, наркотици и всякакви злоупотреби.

Muddy се включват в романтичната забава на 1 ноември в Микса. И нека се възползваме от думите на Ivaylo: ”Гротескно и грозно аморфно чудовище, газещо в калните, мудни води на потния слъдж метъл, което с всяка крачка, всеки лайв, взема още и още души”

Първите 50 билета почти се продадоха. Принтове в The Wrong Bar, онлайн http://wrongevents.bilet.bg/, физически в На Тъмно

Билети са ограничени до 180: http://wrongevents.bilet.bg/
На Тъмно или The Wrong Bar
Dope Bird: 20 BGN (€10) (ограничено количество)

Dopethrone plays Slutch Metal. It’s a foul Canadian mix of yellow snow, crackhead diarrhea, blood, tears and broken dreams.

Dopethrone – Montreal, Quebec, Canada
Genre: Scum Fuck Blues
https://www.facebook.com/dopethrone.mthell/
https://www.facebook.com/dopethrone.mthell/
http://dopethrone.bandcamp.com/

Доста топки се искат да кръстиш бандата си на един от най-тежките и гъсто задимени албуми в дуум рока и метъла. Говорим за Electric Wizard и опусът им от 2000 година – ‘Dopethrone‘, категорично заковал се сред еталони в стила като ‘Dopesmoker‘ на Sleep, ‘Welcome to Sky Valley‘ на Kyuss или ‘The Big Black‘ на Orange Goblin. Само че няколко напушeни фенове на тежкия риф от Канада решават, че Dopethrone е жестоко име за банда и си го лепват гордо през 2009. И оттогава доказват, че заслужават да го носят и развяват. Леят рифове, пушеци и поквара с музиката си и ето, че отново ще ни посетят и смажат като валяк. Лайвът им в София от 2016 е доказателство за това!

Датата е 1 ноември, мястото – клуб *Mixtape 5*. Очаквайте ограничено количество билети по 20 лева в мрежата на www.bilet.bg или в The Wrong bar в София.

Killdozer – https://youtu.be/SYfJuW282_I
Scum Fuck Blues – https://youtu.be/Onh16UHLsZ0?t=10

“Dopethrone are the kind of humans that eat the blues for lunch and wash it all down with a giant jug of crust punch!
This is one of those bands that will have the crusty punks head banging right next to the stoners, both united under the bad sign of doom.”
– Cvlt Nation

The event is finished.

Date

01 Nov 2019
Expired!

Time

20:00 - 23:00

More Info

Read More
Mixtape 5

Location

Mixtape 5
Mixtape 5, bulevard
Category
Wrong Fest

Organizer

Wrong Fest
Phone
+359 877 385 100
Email
thewrong.bar@gmail.com
Website
http://www.wrong-fest.com/
Read More

Weather

Mist
Mist
-4 °C
Wind: 4 KPH
Humidity: 93 %
Feels like: -5 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!