13.4 C
Sofia
Tuesday, May 18, 2021
Home Events Irfan – 3 декември 2019 – Sofia Live Club

Irfan – 3 декември 2019 – Sofia Live Club

Заповядайте на последния концерт от европейското турне на група Irfan, наречено Beyond!

Концертът е последният след поредицата от седем европейски гига в Германия и Холандия, изнесени от групата през октомври 2019 година. Турнето е организирано по повод представянето на ремастерираните версии на ранните два студийни албума на групата “Irfan” и “Seraphim”. Прекрасният нов звук е придружен от нови завладяващи визии на обложките на дисковете, които ще може да откриете за момента само по време на концерта.

IRFAN ще представи селекция от най-доброто от досегашното си творчество, изпълнявайки както стари, така и по-нови песни.

Звукът на Irfan е оригинален електро-акустичен световен микс, повлиян от свещените и фолклорни традиции в България, Балканите , Персия, Близкия изток , Северна Африка и Индия, както от музикалното и духовно наследство на Византия и Средновековна Европа. Целостта на звука на Irfan носи дълбочината на аудиоархеология, която изследва изгубеното праисторическо общочовешко музикално наследство в слоевете на времето.

Irfan използва въздействието на ефирни и мистични женски вокали в допълнение към силни мъжки вокали в комбинация с традиционни български, балкански, ориенталски, персийски и индийски струнни, духови, клавишни и ударни инструменти, вплетени в деликатен атмосферен електронен звук. Името на групата е заимствано от терминологията на суфите и означава „гносис“, „духовно познание“ или „откровение“. Музиката им е покана за мистично пътуване в и извън времето, послание, поетично разказано на езика на сърцето.

В дискографията на групата присъстват четири студийни албума: “Irfan” /2003/, “Seraphim” /2007/, “The Eternal Return” /2015/, “Roots” /2018/; както и музика за филми, театрални постановки и други.

ВРАТИ: 20.00
НАЧАЛО: 21.00

БИЛЕТИ: на предварителна продажба в мрежата на EVENTIM на цена 12 лева. На място в деня на концерта ще са 15 лева.

РЕЗЕРВАЦИИ: https://www.sofialiveclub.com/events/2154/stage

The event is finished.

Date

03 Dec 2019
Expired!

Time

21:00 - 23:00

More Info

Read More
Sofia Live Club

Location

Sofia Live Club
Sofia Live Club, Bulevard
Category
Sofia Live Club

Organizer

Sofia Live Club
Phone
+359886661045
Email
info@sofialiveclub.com
Website
http://www.sofialiveclub.com/

If your light is turned off, music turns it on. Let's play together!

REGISTER

Next Event

Weather

Partly cloudy
Partly cloudy
15 °C
Wind: 24 KPH
Humidity: 55 %
Feels like: 14 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!