19.2 C
Sofia
Sunday, May 9, 2021
Home Events James Brown & Sharon Jones – DJ-Tribute by Unkle Billy & Surmata – 3 май 2017 – Строежа, София

James Brown & Sharon Jones – DJ-Tribute by Unkle Billy & Surmata – 3 май 2017 – Строежа, София

Stroeja представя:

JAMES BROWN & SHARON JONES
DJ-Tribute by UNKLE BILLY
Special Guest: Surmata Harry

3 May 2016, Wednesday
Club Stroeja
Start: 22:00 – Unkle Billy DJ Set – селекция от музика, композирана, продуцирана от The Godfather Of Soul и песните на Sharon Jones.

===

3-ти и 4-ти май са много важни дати за развитието на световната музикалната сцена. Родени са две от най-великите имена във фънк, соул, афробийт, диско стиловете – The Godfather of the Soul и Female James Brown, а именно Джеймс Браун и Шарън Джоунс. Двамата ще бъдат помнени винаги заради душата, която са вложили в музиката си, заради това, което са ни дали и оставили. Родени през един ден в един и същи град, те са пионери във фънка и соула. Затова ние решихме на направим един tribute в тяхна чест.

Сигурни сме, че вашите родители, вие и вашите деца ще се кефят на Mr Dynamite. Той е повлиял десетки стилове, като и до ден днешен се използват негови семпли в хип-хоп и дръм’н’бас музиката. Всички сме танцували на негови парчета, всички познаваме гласа му и лудия танц. Издал 65 студийни албума, той оставя гигантско музикално наследсто, което ще живее вечно. Мис Джоунс започва своята кариера сравнително късно, но оставя трайна следа във фънка и соула. Силно запленена от Джеймс Браун, тя прави кавър на I Got the Feeling, в края на 90-те издава плоча и мнозинството смятат, че това са 70-тарски парчета. Тя има уникален тембър, който разтърсва. В началото на 21-век тя започва да пее с Dap-Kings – банда от виртуозни музиканти, които преди това са забивали със Soul Providers и Mighty Imperials. Този звезден състав записва 4 албума между 2002-а и 2010-а година и са смятани за главните виновници за завръщането на соула и фънка.

За музикалното оформление на 3 май ще се погрижи Unkle Billy, койтое докал, че познанията му в тези стилове са ненадминати, а и е супер фен на нашите две звезди. Към него ще се присъедини, за да се скрепи врачанско-ловешката дружба, Surmata Harry, който ще пее на инструменталите. Ще има много фънки-диско предрешени хора, също и брейкъри, които ще допринесат за dance обстановката. Обличайте си лъскавите дрехи, слагайте обувките за танци и ви чакаме в Строежа в първата сряда на май, за почетем тези светила и да се раздвижим. Няма как да го пропуснете, защото тези легенди са ни оставили толкова много за слушане, че душите ни се изпълват с блаженство.
I got the feeling, baby, baby, I got the feeling…

The event is finished.

Date

03 May 2017
Expired!

Time

22:00 - 04:00
Клуб Строежа

Location

Клуб Строежа
Клуб Строежа, ulitsa Lege, Sofia, Bulgaria
Category
Строежа

Organizer

Строежа
Phone
+359 885 974 666
Email
stroeja@abv.bg
Website
http://www.stroeja.com/

Next Event

Weather

Sunny
Sunny
20 °C
Wind: 26 KPH
Humidity: 26 %
Feels like: 20 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!