fbpx
12.4 C
Sofia
Sunday, October 25, 2020
Home Events Lee “Scratch” Perry & Mad Professor – 2 юни 2019 – Sofia Live Club, София

Date

02 Jun 2019
Expired!

Time

18:00 - 21:30

Cost

лв35

Lee “Scratch” Perry & Mad Professor – 2 юни 2019 – Sofia Live Club, София

Дъб величията Lee „Scratch“ Perry и Mad Professor за първи път у нас!

Двама от най-иновативните артисти в света на дъб музиката ще изнесат първото си съвместно шоу на българска сцена на 2 юни.
Ямайският продуцент и откривател със статут на жива легенда – Lee „Scratch“ Perry, и не по-малко внушителният и оригинален Mad Professor, ключов за второто поколение артисти и развитието на жанра, ще разтърсят феновете с голяма доза от уникалния си звук, изпълнен с енергия и свобода. Тандемът идва в София с мощната си саунд система по покана на Reel Feel.

Билети на цена от 35 лв. са в продажба в OMV и мрежата на Eventim в цялата страна. Входът за деца до 11 години е безплатен.

Lee “Scratch” Perry направлява посоката на регето и дъба от 70-те години плътно до настоящия момент. Името му е свързано със съвместна и продуцентска работа с артисти, сред които Bob Marley & The Wailers, Junior Marvin, The Congos, Max Romeo, Beastie Boys, Adrian Sherwood, Ari Up, The Clash и много други.

Нийл Фрейзър получава псевдонима „Лудият професор“ още като дете, благодарение на нестихващия му интерес към експерименти с електрониката. Едва 10-годишен, той успява сам да си изгради радио и телефонна система. В последствие Mad Professor става световноизвестен дъб продуцент и звуков инженер, отличаващ се с оригиналните си продукции и ремикси. Той е една от водещите фигури в жанра и съществен двигател в прехода на дъба към дигиталната ера. В лейбъла Ariwa Mad Professor сътрудничи с Lee “Scratch” Perry, Sly & Robbie, Johnny Clarke, Pato Banton, Jah Shaka и Horace Andy. Работил с имена като Jamiroquai, Sade, Massive Attack и The Orb. Най-емблематичният му проект, който бетонира името му в историята на музиката, е ремиксираната версия на втория албум на Massive Attack, под името No Protection от 1995-а.

Когато са извън студиото, Lee “Scratch” Perry и Mad Professor обикалят по фестивали из целия свят, като турнето на Perry със Subatomic Sound System „Blackboard Jungle Dub – 45th Anniversary Tour“ е разпродадено за почти всяка обявена дата в САЩ и Европа през 2018-а и началото на 2019-а, а Rolling Stone го промотира като първия дъб албум, правен някога, на живо за първи път.

Незабравима вечер очаква всички фенове на дъба, датата е 2-ри юни, а мястото е Sofia Live Club.

The event is finished.

error: Alert: Content is protected !!