fbpx
11.1 C
Sofia
Thursday, October 29, 2020
Home Events Meszecsinka – 14 септември 2018 – Studio 5, София

Date

14 Sep 2018
Expired!

Time

22:00 - 01:00

Cost

10-12

Meszecsinka – 14 септември 2018 – Studio 5, София

Shangri Live представя отново в София великолепните
*** Meszecsinka – Унгария/ България ***

14.09 | Club Studio 5 | врати – 22:00 | начало – 22:30

Предварителна продажба на билети по 10 лева в мрежата на bilet.bg .
Линк за билети — https://bilet.bg/en/events/meszecsinka-studio-5/611
Цена на билетите в нощта на концерта – 12 лева.

=== === ===

Унгарската формация Meszecsinka с награда за най-добър етно албум за 2018 и с два концерта в България през септември.

На 14 септември в София и 15 септември в Пловдив, унгарската формация Meszecsinka ще представи пред българската публика последния си албум, награден с престижната награда Фонограм (унгарското Grammy) за най-добър етно албум на 2018.

Проектът Meszecsinka и основателите му Емил Билярски и Аннамария Ола са добре познати на българската публика от многото си участия на клубната и фестивална сцена през последните години, включително и като хедлайнери на традиционния Беглика фест. Миналата есен напълниха София Лайв Клуб в Деня на Българо-Унгарското Приятелство.

Психоделична, магична, опияняваща са само част от определенията, които публиката и критиката дават за музиката на унгарско-българската банда. Последният им албум е наречен от пресата “гениален“, „world music албум на годината“ и е горещо приет от публиката в различни страни. Най-престижното английско списание за worldmusic пише със суперлативи за Месечинка: “Диви и необуздани, като саундтрак към рейва по повод края на вселената… Източно-европейски Kate Bush или Cocteau Twins… транс-атмосфери, напомнящи за The Orb и Ozric Tentacles с групата, излъчваща вълни от мощен саунд”.

Балканското турне на групата закрива летния сезон, през който те свириха на големи фестивали в Португалия, Германия, Унгария и Русия.

Българската публика ще чуе нови композиции, както и обработки на унгарски, испански, руски, цигански и български народни песни. Ще бъдат представени и песни на български от соло албума на Емил Билярски (www.EmilArt.space)Home

Supported by the National Cultural Fund of Hungary

The event is finished.

error: Alert: Content is protected !!