fbpx
8 C
Sofia
Saturday, October 31, 2020
Home Events Mother’s Cake – 14 април 2018 – Mixtape 5 (B-side)

Date

14 Apr 2018
Expired!

Time

09:00 - 01:00

Mother’s Cake – 14 април 2018 – Mixtape 5 (B-side)

Mother’s Cake се завръщат в България!

Продажбата на билети ще стартира на 1-ви февруари в 10:00.
Билети могат да бъдат закупени онлайн през Bilet.bg

Австрийското мега-пауър-трио Mother’s Cake продължава безспирното си турне в промоция на албума No Rhyme or Reason. След бурния и успешен концерт който направиха през 2017та, Ив, Бени, и Ян се завръщат с ентусиазъм в София на 14ти Април (събота), 2018 в столичния клуб “Mixtape 5” (B-side). Вратите ще отворят в 21:00 часа | Начало: 22:00

Измежду многото си ангажименти по турнета и снимане на клипове Mother’s Cake ще направят избора си и за Българска съпорт банда която ще се качи на сцената преди тях!

С третият си албум – No Rhyme or Reason – триото от яки музиканти затвърждава своята наклонност да обединява много стилове и настроения, понякога в една и съща песен. Музиката им е ударна и пълна с мелодични и инструментални закачки, които се закрепостяват в ума на слушателя и не си тръгват от там с дни!

Mother’s Cake са извоювали мястото си на музикалната сцена по много турнета като съпорт на мега групи като AC/DC, Iggy Pop, Deftones, Wolfmother, и любимите на Българската публика Anathema!

От вокалиста/китарист на Mother’s Cake – Ив Кризмер – се улавят много примеси: силно доминиращ Американски седемдесетарски блус рок навяващ Джими Хендрис,
мелодични щтрайхове вкараващи нюанси на прогресив и алтернатив рок напомнящи на Джейнс Адикшън, и фантастични психаделични звуци които могат да ни изстрелят там
някъде между звездите. Всички тези елементи са тласкани напред и нагоре от невероятната ритъм секция в ръцете на Бенедикт Тренквалдер на бас и Ян Хауселс на
барабани.

No Rhyme or Reason е на auto-repeat при нас и продължава да ни кара да си тактуваме, наслаждавайки се на умелия начин по който триото са изградили своите композиции. И това е без да включваме и зашеметяващите видео клипове те не спират да
създават! Как съумяват тези хора да изсвирят тази музика на живо?! Единствения начин да разберем е като дойдем да ги видим и чуем. На живо!

„The Killer” – https://tinyurl.com/y7b62pem – убийственото им хитово парче почти не ни оставя да дишаме с напористия си риф и пронизващ вокал.

“The Sun” – https://tinyurl.com/yccfbgto – обединява Red Hot Chili Peppers ритмика, вокали балансиращи се между Лени Кравитц и Джейнс Адикшън и хармонии които напомнят за Бийтълс. Всичко това преди да стигнем третата минута на парчето!

“Black Roses” – https://tinyurl.com/y7k7uwpu – включва малък трип хоп елемент, но бавно и сигурно ни поглъща с мрачния си (а-ла Nick Cave and the Bad Seeds) мотив.

“Enemy” – започва с нежни китарни щрайхове и с вокална партия напомняща за покойния Джеф Бъкли след което се пренася в територията на реге-рока с успокояващия си рефрен – „всички си имаме врагове, но от това няма реална опасност!“ Парчето води до експлоадиращ психаделичен финал в който се преплитат вокали и китарно соло пред ефектния груув на бас и барабани!

The event is finished.

error: Alert: Content is protected !!