18 C
Sofia
Sunday, May 16, 2021
Home Events New Model Army – 10 април 2022 – Mixtape 5, София

New Model Army – 10 април 2022 – Mixtape 5, София

Special 40th Anniversary Show
A Full Set Covering 40 Years Of Great Songs
На 10/04/2022 г. и след многократни отлагания, поради известните на всички причини, New Model Army ще дойдат в София, за да отпразнуват на патерица с нас 40 годишния си рожден ден, представяйки ни специално избрани за случая песни.
Преди 40 години в Брадфорд, Англия, трима музиканти стъпват на сцената в местното заведение Scamps Disco за първата си изява. В онзи момент е трудно да си представим, че Джъстин Съливан, Стюарт Мороу и Фил Томкинс ще се превърнат в една от най-дълго работещите групи в историята на рока – New Model Army (въпреки множеството промени в състава на групата). Няколко години по-късно, постоянните сътресения в Англия и големите политически промени от 80-те и началото на 90-те години им дават безкрайно вдъхновение, но въпреки успеха си, те остават верни на ъндърграунд идеологията си, политизираните си текстове с нетрадиционен и свободен избор катоне допускат/ да бъдат приобщени към каквато и да било група, пренебрегвайки различните течения и музикални видове.
Богатата дискография на New Model Army включва петнадесет албума. От Vengeance (който достигна до #1 на независимите класации, измествайки Smiths) до политизирания Strange Brotherhood и атмосферния Between Dog And Wolf, британците представят на слушателя един жив исторически преглед на основните музикални течения в страната им. Последното допълнение към дългия им списък от албуми е From Here, в който привидната крехкост на света се отразява в нежните акустични рифове, повлияни от мястото на запис – уединеният норвежки остров Giske, заобиколен от море и планини. С една от най-лоялните фен бази в света, която не се колебае да следва групата до всички краища на света, New Model Army знае как да предаде цялото същество на своята музика на сцената, изградено от песни с мощни послания, които разкриват и известна доза ярост, отнасяща се до състоянието на света и създават хипнотичен вихър от обсебваща тъмнина.
Ограничено количество early birds на цена от 30 лв: https://bilet.bg/bg/cart/order/new-model-army-in-sofia/1852
Предварителна продажба 35 лв
На входа: 40 лв
—————————
18+
*Клубът не работи с резервации
**Политика за достъп на непълнолетни: http://on.fb.me/YDzVEe
 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Date

10 Apr 2022

Time

21:00 - 23:30

More Info

Билети
Mixtape 5

Location

Mixtape 5
Mixtape 5, bulevard
Category
Threechords Record Store

Organizer

Threechords Record Store
Phone
+359 878 491 113
Website
https://www.facebook.com/threechords.net/
Билети

Weather

Moderate or heavy rain with thunder
Moderate or heavy rain with thunder
18 °C
Wind: 0 KPH
Humidity: 56 %
Feels like: 18 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!