26 C
Sofia
Tuesday, September 22, 2020
Home Events Nordic Soundscapes на Kapana Fest – 3 юни 2017 – клуб Грамофон, Пловдив

Date

03 Jun 2017 - 04 Jun 2017
Expired!

Time

22:00 - 06:00

Cost

лв5-7

Nordic Soundscapes на Kapana Fest – 3 юни 2017 – клуб Грамофон, Пловдив

Nordic Soundscapes @ Gramophone Plovdiv

Музикалната селекцията на Nordic Soundscapes е съсредоточена върху представителите на скандинавската сцена, а именно Röyksopp, Trentemøller, Prins Thomas, Little Dragon, Fever Ray, Todd Terje, Lindstrom, Múm, Björk, GusGus, Lulu Rouge, Lykke Li, Kasper Bjørke и още много музиканти, идващи от северните страни на Европа – Швеция, Норвегия, Финландия, Исландия и Дания.

През последните години скандинавските страни се превръщат в гореща точка на експерименталната, алтернативната и независима музикална сцена, характерна с космично звучене, съчетано със забележителни вокали, около която е съсредоточена и селекцията на **martin** и **sayulke**, чиито сетове преплитат мелодичен хаус, хиптнотичен поп, дарк електроника, диско и техно:

**martin** е меломан и движещата сила на artnewscafe, подбира изцяло музика на заведението, както и част от плейлист-а на онлайн радиото LMEY. Отдавна е фен на скандинавско звучене, а сетовете му варират в различни стилове и винаги подбира музиката си спрямо атмосферата и настроението на околните. Има изяви, както в Пловдив, така и в София в барове като Club Fargo, Club Void, TELL ME BAR, Bar KICK’S, Jules Verne и др.

https://beta.mixcloud.com/Martin_pz/
https://beta.mixcloud.com/artnewscafe/

**sayulke** е съосновател и част от dj състава на базирания в Пловдив аудио-визуален колектив Мелформатор. Харесва многообразието в музиката, като предпочита основно електронното звучене, добре композираният микс е от ключово значение, но за него най-важна е емоцията, създавана чрез музиката. Скандинавскoто звучене винаги е било определящо за вкуса му, а сред любимите му изпълнители се нареждат имена като Kiasmos, Samaris, GusGus, WhoMadeWho, Röyksopp, Trentemøller, легендарните Sigur Ros и много други.

Тук можете да чуете северния set на sayulke:

http://thevoice.bg/news/set-ot-severa-v-the-voice-of-underground

↟ ↟ ↟

03. June 2017 || Kapana Fest
Gramophone Plovdiv
Start: 22:00
Enter 5/7 BGN

The event is finished.

error: Alert: Content is protected !!