7.3 C
Sofia
Monday, January 25, 2021
Home Events (ОТМЕНЕН) Imonolith – 15 април 2020 – Live & Loud, София

Date

15 Apr 2020
Expired!

Time

21:00 - 23:00

Cost

лв22

Labels

Cancelled

(ОТМЕНЕН) Imonolith – 15 април 2020 – Live & Loud, София

An update on the EU/UK Tour. Stay safe out there everyone. We’ll see you soon. 🙏

===

Imonolith е хитова канадска Hard Rock/Metal група от петима музиканти с впечатляваща кариера. Те привличат вниманието с увлекателните си и запомнящи се вокални мелодии към своите смазващи, незабравими китарни рифове и хипнотичен груув. Imonolith предлагат всичко за любителя на тежката музика, независимо дали е фен на смазващия метъл или заразителната радио рок музика. Те са пъстра група, която не може да се пренебрегне.
Imonolith е основана през февруари 2018-а от барабаниста Ryan ‘RVP’ Van Poederooyen (Devin Townsend Project/Band) и китариста Brian Waddell (Devin Townsend Project/Band). Първоначално двамата започват да оформят стила музика на Imonolith още през 2015-а, докато свирят в Devin Townsend Project (2009-2018). ‘RVP’ и Waddell канят вокалиста Jon Howard (Threat Signal, Arkaea), втория китарист Kai Huppunen (Methods of Mayhem, Noise Therapy) и от ноември тази година басиста Scott Whalen (Econoline Crush). Бившият басист на бандата, с когото е създаден предстоящия да излезе албум, е Byron Stroud (Fear Factory, Devin Townsend Project/Band, Strapping Young Lad, Zimmers Hole) .
Дебютният сингъл и видеоклип на Imonolith, Hollow излиза на 18 януари 2019-а. Песента е продуцирана, записана и миксирана от екипа Brian Howes и Jay Van Poederooyen (Nickelback, Chris Cornell, Skillet, Airbourne, Daughtry) във Van Howes Studios в Лос Анжелис, Калифорния. Песента постига голям успех и дебютира на 6-а позиция в класацията USA Top 30 NACC. Тя стои на 6-о място в продължение на 3 седмици и остава в Топ 30 четири седмици. Дебютният албум на Imonolith е записан през 2019-а и ще бъде издаден на 27-ми март 2020 г.
Със своята заразителна, тежка и стимулираща музика Imonolith изследва различни страни на тежкия жанр.

Dumbfound е алтернативна група основана през февруари 2015-та с целта да обедини разнообразните музикални влияния на отделните членове в единно цялостно звучене. През лятото на 2017 издава дебютния си албум “EАТ”, след което продължава да развива и гради стила си, като различния избор на сцената. В момента Dumbfound са в процес на запис на новите си идеи, част от които ще можете да чуете на живо на сцената на Live & Loud. Силна енергия, с това разчитат да ви заредят Dumbfound преди канадците Imonolith да ви довършат.

Събитието ще е на 15 април в клуб Live & Loud (ул. Позитано №8) с начален час 21:00.

Билетите са в продажба в мрежата на eTicketsMall на цена 22 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.

The event is finished.

error: Alert: Content is protected !!