8.3 C
София
събота, април 1, 2023
Home Events - RockTheNight.eu Saor – 31 март 2023 – Mixtape 5, София

Saor – 31 март 2023 – Mixtape 5, София

Saor ще свирят за първи път в България  на 31 март 2023 г.

Saor е едно от интересните и различни явления в ъндърграунд сцената на Европа, което развълнува метъл масите малко по-осезаемо през послединте 5 години. Формацията бележи началото си през 2003г. и извървява дълъг път, движейки се в собствена пътека-неотъпкана, сурова и привлекателна за отворените към нови измерения на стиловете в екстремния жанр. Тя представя многопластови композиции с красиви атмосферични пасажи, вплетени в блек метъл, облагороден с пост-рок влияния… Мелодии, които носят духа на шотландския фолк и са така подходящи за потъване в необятните пейзажи на, родната за автора им Andy Marshall, Шотландия…

         Andy препуска свободно през стилове, не зачита граници и разгръща собствена картина на представата си за силата и красотата на традициите, историята и наследените мъдрост и сурова сила на бащината земя.

         И въпреки че музиката на Saor не се вмества в тясното определение атмосферичен блек/фолк метъл, то може да даде представа за музикалните търсения на човека – оркестър, фронтмен и едноличен шеф на групата Andy Marshall.

         При солидната дискография на артист като този, е трудно да се посочи водеща или най-добра творба. Така или иначе, сигурно е, че последния засега албум на формацията, озаглавен Origins (Season of Mist, 2022) е повече от добре приет. Именно на него ще стъпи гояма част от сетлиста на бандата за шоуто у нас. То ще се състои на 31 март 2023г. в B side на „Mixtape5“.

         Мултиинструменталистът работи с концертни музиканти, когато представя Saor на живо. А музикант като него се обгражда с не по-малко опитни колеги и съмишленици за тези така важни срещи на живо с публиката.

         А тя – публиката ще има удоволствието да види и Uninie същата вечер. Uninie е част от списъка с проекти на един от най-активните и даровити музиканти в родната ъндърграунд метъл сцена Ники Велев (Historian, Scapegoat, Maltworm, Гробъ и т.н.). Креативността на Велев не го оставя на мира и той е активен с различни групи и проекти вече повече от 30 години. Това е най-новият израз на неговите музикантски способности в стил блек метъл, с текстове на български език и детайлно пипната концепция. Възникнал само преди година, новият проект привлича интерес и вече има в актива си и представяне на живо. Това става възможно благодарение на присъединяването към състава на Антон Андонов (Maltworm, Gods of Ancient и т.н.) и Тодор Язовлийски (Scapegoat и др.), които го превръщат от страничен проект в пълнокръвна група. И като се има предвид дългогодишното присъствие на горните и тяхната дейност в нашата сцена, с гордост поставяме логото на Uninie на плаката за това събитие.

В момента бандата завършва работата по дебютния си албум, който ще съдържа 10 песни и се планира да бъде издаден до края на годината.

Билети за концерта общо 160 броя се продават на каса в магазини На Тъмно” и онлайн на https://bit.ly/Soar31march

The event is finished.

Tags: ,

Date

31 мар. 2023
Expired!

Time

20:00 - 23:00

More Info

Билети
Mixtape 5

Location

Mixtape 5
Mixtape 5, bulevard
Category
EventEase

Organizer

EventEase
Phone
088 633 3367
Email
pr@eventease.org
Website
http://eventease.org/

Weather

Частична облачност
Частична облачност
7 °C
Wind: 9 KPH
Humidity: 76 %
Feels like: 7 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!