13.4 C
Sofia
Tuesday, May 18, 2021
Home Events Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox – 15 май 2018 – Зала 1, НДК, София

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox – 15 май 2018 – Зала 1, НДК, София

Ненадминатата ретро сензация Postmodern Jukebox на музикалния гений Скот Брадли идва за трети път в България! И през 2018 формацията ще атакува милионите си почитатели по света с огромно турне с нова доза суинг, джаз и кавъри на свеж ретро глас.
След множеството бисове, овации и екзалтирани коментари, които феновете на групата им изпратиха след първите две гостувания у нас, PostModern Jukebox се завръщат на родна територия след малко повече от една година. Концертът им в България ще бъде на 15 май в Зала 1 на НДК.

PMJ генерира огромен успех в социалните мрежи, които остават единствения им канал за промотиране. Доказателствата са достатъчно красноречиви: PMJ имат космическите 500 милиона гледания и над 3 милиона последователи в YouTube.
Успехът на PMJ безспорно се дължи на неговия създател и основен двигател Скот Брадли. Роденият в Лонг Айланд Брадли е израснал и възпитан с вкус към суинг и джаз стандартите. Получава класическо музикално образование, но бързо разбира, че не може да изрази таланта си в неговите рамки. Така се ражда идеята да съчетае традициите и съвремието по един нов и неочакван начин.
Талантливият американец използва езика на музиката да докаже по свой начин максимата, че новото е добре забравено старо. Той избира хитове от 21 век и ги преобразява в традициите на джаза, ирландския фолк, рагтайма, суинга и кабарето. „Публикувах първия си видеоклип през 2009 година“, спомня си Брадли „Тогава нямах пукната пара и живеех в Куинс“.
Идеята е проста – най-големите хитове от 21 век и края на 20 век, преработени в традициите на джаза на 20-те, ирландския фолк, рагтайм и суинг и дори ретро кабаре. В свои интервюта Скот Брадли споделя, че не съществува песен, която да не може да „състари“ с изключение на парчетата, които в оригиналния си вариант притежават нещо ретро.
Заснема първите видеоклипове на кавъри в… своето мазе! Оригиналният му подход бързо привлича не само цветна палитра от музиканти и съмишленици, но и вниманието на медиите и публиката. Скоро нарастващото количество последователи онлайн се изравнява с публиката на концертите им, а бандата избира името си – Postmodern Jukebox. Машината на времето PMJ започва да работи на пълна скорост през 2012 година.
Всяка песен идва със собствена стилистика, инструменталисти и певци. Момчетата са с тиранти, карета и костюми. А неустоимите дами допълват божествените си гласове и стопроцентов сексапил със зашеметяващи винтидж тоалети, прически и грим.
Над 70 таланта до този момент са участвали в клиповете, албумите и концертите им – голяма част от тях са финалисти в големи риалити формати като Amеrican Idol, например.
София 2018
На концерта през май отново ще видим едни от най-ярките звезди във вечно обновяващия се състав на Postmodern Jukebox!
Формацията на ретро гения Скот Брадли дебютира пред българската публика през 2016 година с два концерта в София и Пловдив, но поради големия интерес от страна на феновете, тазгодишното участие се организаира в много по-голямата Зала 1 на НДК.

The event is finished.

Date

15 May 2018
Expired!

Time

20:00 - 23:00
Category
BG Sound Stage

Organizer

BG Sound Stage
Phone
+359 2 9 62 61 01
Email
management@bgsoundstage.com
Website
http://www.bgsoundstage.com/

Next Event

QR Code
error: Alert: Content is protected !!