24.8 C
Sofia
Friday, May 27, 2022
Home Events Sofia Drum Fest – 15 май 2022 – Grindhouse Skateboard Club, София

Sofia Drum Fest – 15 май 2022 – Grindhouse Skateboard Club, София

На 15-ти май ще се проведе за трети път Sofia Drum Fest, единственият ежегоден барабанен фестивал в България, а може би и на Балканите! Фестивалът отново ще има международно участие, като заедно с едни от най-добрите български барабанисти, този път на сцената ще се качат двама участници от чужбина.
Събитието ще се проведе на нова локация – Grindhouse Skateboard Club, като участниците ще свирят на две сцени, една на открито и една на закрито.
Вратите ще отворят в 15:00 ч., а фестивалът ще започне в 16:00 ч.
Всичко ще приключи в 22:00 ч., за да няма възрастови ограничения, като деца под 10 години ще влизат безплатно!
Билети можете да намерите в мрежата на EpayGo и на касите на EasyPay, като ще бъдат със следните цени:
-Early Triplet Ticket – 35 лв (налични до 15-ти април)
-Paradiddle Ticket – 45 лв (налични до 14-ти май)
-Quintuplet Ticket – 55 лв (в деня на събитието и на място)
***Билетите са ограничени до 200 броя!

Артистите:

George Kollias ще закрие Sofia Drum Fest 2022!
Артистът, който постави Балканите на световната барабанна сцена, превръщайки се в един от най-добрите екстремни барабанисти в света и разбира се и един от най-добрите преподаватели.
DVD-та му и школите му: Intense Metal Drumming & The Odyssey of Double Bass Drumming се смятат за едни от най-добрите в жанра и са помогнали на стотици барабанисти по целия свят да оправят техническите си проблеми в ръцете и най-вече в краката.
Човекът представил пред света Swivel техниката ще говори за начините си на свирене, вижданията си за музиката, какво го е инспирирало да хване палки за пръв път, но и за тайните на успеха му и как е изградил безупречната си техника по начало. Естествено ще отговаря на въпроси от публиката и ще ни изсвири някои от любимите си мелодии.
Kerim “Krimh” Lechner – австрийската метъл машина, по-известен като Krimh ще е вторият международен артист на Sofia Drum Fest 2022.
В клиниката си ще поговори за начина си на свирене, вижданията си за музиката и разбира се, бидейки един от най-бързите и в същото врене силно-свирещи метъл барабанисти в наши дни – техниката в ръцете и краката си. Ще се фокусира и върху теми като ‘колко е важна ролята на социалните мрежи’ и ‘как да си изградим име в музикалния бизнес’. Естествено ще отговаря на въпроси и ще ни изсвири едни от любимите си парчета.
Боян “Бонзи” Георгиев – Бонзи или както е по-известен като Бонзи от Odd Crew e основната движеща сила на цялото събитие, той е и единственият ежегоден участник(поне за сега). Този път ще ни изсвири няколко песни от предстоящия да излезе малко по-късно през май нов албум на Odd Crew, ще говори за процеса на композиране и записване на материала, както и за различните си концепции за упражняване на отделните компоненти от свиренето на барабани – техника в ръцете и краката, различните захвати на палката, трите основни позиции на matched grip(немска, френска и американска), координация, звукоизвличане и тайминг. Естествено ще отговаря и на неудобни въпроси от публиката.
Мартин Профиров или Марто от P.I.F./Марто от Силует както е по-известен ще направи своята дебютна клиника на таз-годишния Sofia Drum Fest. Бидейки един от най-активните барабанисти през последните години, ще ни разкрие какви качества са нужни, за да бъдеш активен музикант на свободна практика, как да оцеляваш в банда с доминиращо женски присъствие, ще ни сподели своите виждания за музицирането и за доброто позициониране на барабаните в музиката, като партии, темброво и колко всъщност е важен изборът на правилен инструмент. Марто работи и като тон-режисьор – в студио и наживо и ще наблегне върху тези аспекти – избор на интрумент, пасващ на музиката, избор на микрофони и как да се адаптираме работейки в различна среда, в студиото или на живо, в малък клуб или на открито. Естествено Марто ще отговаря на въпросите на публика и ще ни посвири някои от любимите си песни.
Ненчо Стефанов NinYo ще изпълни няколко парчета от предстоящия му солов албум, ще сподели с публиката на Sofia Drum Fest някои от най-важните неща, които е научил от срещите си с легендарни имена в света на барабаните, като Vic Firth, Dennis Chambers, Simon Phillips, Sonny Emory и други. NinYo ще ви разкаже за процеса по снимането на реклама или филм и как да се представите така, че да ви извикат отново.
Михаела Найденова ще открие фестивала с първата клиника в кариерата и. Ще ни изсвири няколко нови инструментални трака и ще поговори за пътя, който е изминала, довел я до това да бъде първият български артист на Meinl и DW. Естествено ще отговаря и на въпроси от публиката.

Още информация за артистите:

-George Kollias:
Роден в Korinthos/Гърция през август 1977 г., George получава първия си дръм сет на 12 г., свирейки преди това 2 години на китара. Първите уроци по барабани получава от Vasilis Baxevanakis през 1990 г. и по-късно продължава да учи при гръцкия джаз барабанист Yannis Stavropoulos.
Събира първата си банда през 1990 г. под името Extremity Obsession, с която свирят на местно ниво и записват две официални демота, в които George изпълнява ролята и на основен вокал и съкомпозитор. Няколко години по-късно Kollias се мести в Атина и се присъединява към бандата Nightfall, с която записва два албума. Също така сформира ектремната метъл банда Sickening Horror и записва първия им промо диск и дебютен албум. Свирейки с Nightfall и Sickening Horror, George привлича вниманието на барабанистите по света, печелейки силна фенбаза. По също време работи и като студиен и сесиен музикант, което му помага да изгради име на барабанист, свирещ различни стилове.
През август 2004 г. George се присъединява към Nile и се мести в САЩ, за да започне работа по албума Annihilation Of The Wicked, който е записан два месеца по-късно. Веднага след това Kollias тръгва на първото си световно турне, свирейки и посещавайки много страни по свете, включително и най-големите Европейски метъл фестивали като Wacken Open Air, Graspop Metal Meeting, Hellfest, както и японския Loudpark и легендарния Ozzfest в Щатите.
Работата му с Nile по албумите Ithyphallic – 2007, Those Whom the Gods Detest – 2009, At the Gate of Sethu – 2012 and What Should Not Be Unearthed – 2015, в които George има огромна роля му помага да се утвърди като един от най-добрите метъл барабанисти в наши дни.
Страстта му към барабаните го кара бързо да започне да се занимава и с барабанни клиники и уъркшопи, както и да стане част от LAB Music Education в Гърция и Modern Music School в Германия/САЩ като преподавател. Имал е клиники и уъркшопи по целия свят и е участвал на някои от най-големите барабанни фестивали по света като: The London Drum Show, Australia’s Ultimate Drummers Weekend, Adams Drumfest, International Percussion Festival и много други. Също така е правил и няколко от т.нар. барабанно клинични турнета в Европа, Австралия и Япония, участвал е и на големите музикални панаири като Frankfurt’s Musikmesse в Германия Palm Expo в Мумбай, Индия и е участвал на големите дръм кемпове като: Sick Drummer Camp, LAB Drum Cap и Thomas Lang’s Big Drum Bonanza, като е организирал и лични George Kollias дръм кемпове в много градове в Европа, Австралия и САЩ..
Двете му DVD-та Intense Metal Drumming и Intense Metal Drumming II излизат през 2008 г. и 2012 г. и получават страхотни ревюта, отзвук от пресата и барабанното общество по целия свят. В двата материала George разгръща уменията си като преподавател, като по същото време и пуска Online Premium Lessons през сайта си с огромен успех и се включва в онлайн обучения на други сайтове и апликации като Drum Guru от Hudson Music. През 2013 г. Kollias издава първата си барабанна школа, която излиза като трилогия под името The Odyssey Of Double Bass Drumming. Първата част “The Beginning” дебютира през 2014 г., отваря пътя за останалите две и вдига обучанието за свирене на двойни каси на друго ниво.
През 2015 г. George издава и първия си солов албум под името George Kollias – Invictus, показвайки другата страна на таланта си, композирайки, свирейки и пеейки на всички инструменти във всичките песни от албума. Албумът изненадва метъл общността по света, получава изключително висока оценка от пресата и кара много метъл фенове да започнат да следят и соловата му кариера.
George Kollias е артист на Pearl, Sabian, Vic Firth, Evans, Axis, SKB, Direct Sound, Serial Drummer Clothing и D’Addario. Като има разработени за него Vic Firth SGK Signature палки и Axis George Kollias Special Edition педали.
-Kerim ” Krimh” Lechner е австрийски метъл барабанист, който започва музикалния си път през 2003 г.
След качване на няколко дръм кавъра в YouTube, бързо придобива популярност и признание из музикалните среди, което му позволява да навлезе в професионалния музикален бизнес. До момента е работил с банди като Decapitated, Behemoth, Vesania, Harakiri for the sky, Keith Merrow и много други. Освен това Krimh свири на различни инструменти и композира собствена музика за соловия си проект. От 2015 е пълноправен член на гръцката symphonic death metal банда Septicflesh. Krimh никога не е минавал през традиционно музикално образование, той е самоук музикант, който свири по слух и със сърце.
-Боян “Бонзи” Георгиев е роден на 14.9.1989 г. в София в семейството на Васко Кръпката – музикант и фронтмен на първата българска блус група. Първите си стъпки в музиката прави още като невръстно дете. На 1-ви август 1998 г. започва съвместният му път с Васил Първановски, Мартин Стоянов и Васко Райков, с които до ден днешен свирят заедно. Издават първите си три албума под името Каскадьори, а от 2008 г. насам имат 9 издания като Odd Crew.
На 9-годишна възраст за пръв път свири в тогава най-голямата зала в България – Зала 1 на НДК. След издаването на първия албум на Каскадьори, групата започва да свири с Васко Кръпката. През 7-те години съвместна работа обикалят цяла България, записват заедно два албума. Бонзи е свирил и с артисти като Hobo Blues Band, Kelie Rucker, StringS, Камен Кацата и др. През същия период Каскадьори издават и два от самостоятелните си албуми. На десетата си годишнина сменят името на Odd Crew и се концентрират върху собствената си кариера. От тогава до днес Odd Crew са издали 6 студийни албума, 1 концертен и 2 DVD-та.
През 2014 г. реализират успешна crowdfunding кампания в световния сайт indiegogo, с която финансират албума си “Mark These Words” записан в Швеция със световния продуцент Daniel Bergstrand (работил с имена като In Flames, Meshuggah, Behemoth и т.н.).
През 2018 г. групата издава акустичния си албум “The Lost Pages”. След издаването му следват поредица от разпродадени концерти, като в период от две години момчетата се качват на сцена над 100 пъти, последният от които е в столичната Арена Армеец.
През 2021 г. Odd Crew подписват с немския лейбъл Drakkar Entertainment, който ще издаде новия им албум “Dark Matters (Part I)” на 27-ми май 2022 г., като албумът ще бъде придружен и с пълнометражен филм, който ще се прожектира в киносалоните на Синема Сити в цялата страна на 29-ти април.
-Мартин Профиров е български музикант – барабанист. Роден е през 1981 в Бургас.
Започва да свири на барабани през 1997, а стилистиката в която се подвизава е Блек Метъл. Първите банди към който се присъединява са Black Hell, Dark Inversion и Korozy. През 2000 година става част от бандата Siluet и постепенно започва да свири все повече Блус и Рок. През 2014 започва да свири и с група P.I.F, а паралелно записва и концертира с групите Rewind, Homeovox, Jeremy?, D2, Остава, Светлана Близнакова (SEVI), Kris Ivy, Bee in the Bonet, Dead Mean’s Hat, Airbag, Faces, Phil Jackson, Jeko[V], Robbie Nikolov, Петко Славов, Acoustic Point, Y So Cold, Kartzer и др.
-Ненчо Стефанов NinYo е артист на ТАМА и през последните 15 години присъства активно на българската музикална сцена. Познат е на публиката като барабанист на групите ТОМА и Торнадо, към настоящия момент е част от проекта Rap’n’Roll Band на Spens. С групата му 4Еvolution имат издаден диск с инструментална музика. NinYo се снима като барабанист във различни продукции.
-Михаела Найденова започва да се занимава с барабани на 15 годишна възраст, като впоследствие решава да се насочи професионално към тях. Завършва бакалавърска степен в Националната музикална академия ” Проф. Панчо Владигеров” със специалност Поп и джаз ударни инструменти при проф. Христо Йоцов. През 2021 защитава и магистърска степен със специалност Музикална педагогика и отскоро се занимава с преподавателска дейност. Преди две години печели 3то място на световния конкурс Hit Like A Girl, а малко по-късно става първият български артист, присъединил се към марките Meinl и DW. Свирила е в няколко групи и проекти, като: Ember & Dust, Phyx, KhanЪ и др.
***English:
On the 15th of May Sofia Drum Fest will happen for a third time! It’s the only annual drum festival in Bulgaria and maybe on the whole Balkans. Some of the best drummers in Bulgaria will share stage with two international acts this time.
The event will take place on a new location – Grindhouse Skateboard Club in which there will be two stages, one open-air and one in-door.
The doors will open in 15:00 and the festival will start in 16:00.
Everything will end in 22:00 so people of all ages can attend. Children up to 10 years of age will attend free of charge!
Tickets are available in the system of EpayGo & EasyPay with these prices:
-Early Triplet Ticket – 35 BGN (available until the 15th of April)
-Paradiddle Ticket – 45 BGN (available until the 14th of May)
-Quintuplet Ticket – 55 BGN (on the day of the event and at the door)
***Tickets are limited to 200!
Artists:
George Kollias is the man who will close the night of Sofia Drum Fest 2022!
The man who put the Balkans on the world drummer’s map being one of the best extreme drummers of all times and of course one of the best tutors. His DVDs and books: Intense Metal Drumming and The Odyssey of Double Bass Drumming are considered one of the best works in the genre, helping hundreds or even thousands drummers around the world to fix their problems with hand and foot technique. The guy who revealed to the world the Swivel technique will of course speak about his ways of playing and his views in music, what inspired him to grab a pair of sticks in the first place but also what are his top secrets on achieving goals and how he built his marvellous technique at the first place. He’ll also answer questions from the audience and play some of his favourite tunes.
-Kerim “Krimh” Lechner – the Austrian metal drummer better known as Krimh will be the second international artist on Sofia Drum Fest 2022.
In his clinic he’ll be talking about his ways of playing, his views in music and of course being one of the fastest and at the same time loudest drummers nowadays – his hand and foot technique. He’ll focus on things like the role of social media and how to build your own name in the music business too. Of course he’ll answer questions from the audience and play some of his favourite tunes.
-Boyan “Bonzy” Georgiev:
Bonzy or Bonzy of Odd Crew as he is better-known is the main reason for the existence of Sofia Drum Fest as organiser and the only artist to participate every year. This time he’ll play songs from the scheduled for release later in may new album of Odd Crew, he’ll talk about the process of composing and recording of the material and for his concepts of exercising the different elements of drumming – hand and foot technique, different gripping of the sticks, the three main positions of matched grip (German, French & American), coordination, sound extraction and timing. Of course he’ll answer questions from the audience too.
-Martin Profirov will do his debut clinic on Sofia Drum Fest 2022.
Being one of the most active drummers in the recent years, he will share his views on what qualities are needed to be an active session musician, how to survive in a female-dominated band. He’ll share his views about music and how to position the drums in a song, as drum parts, as timber and how important is the right choice of an instrument. Martin is working as a sound engineer in studio and in live situations, so he’ll talk about sound too. How to pick the right instrument for the music, the right microphones and how to adapt in different situations, in studio or live, in a small club or outdoor. Of course Martin will answer questions from the audience and will play some of his favourite tunes.
-Nencho Stefanov will play a few tracks of his upcoming solo album, he will share with you some know-how that was acquired during his encounters with some legendary names in the world of drums, like Vic Firth, Dennis Chambers, Simon Phillips, Sonny Emory and more. NinYo will tell you about the movie production process and will give you some tips for your successful performance on the set.
-Michaela Naydenova is opening the festival with the first drum clinic in her career. She’ll play a couple of instrumental tracks and will talk about the path that she’s been on that led her to the fact of being the first ever Meinl and DW artist from Bulgaria. Of course she’ll answer questions from the audience.
More info about the artists:
-George Kollias:
Born in Korinthos/Greece in August 1977, George got his first drum set at the age of 12 having already a 2-year background in music as a guitar player. His first drum studies started in 1990 with Vasilis Baxevanakis and he continued later on with the Greek jazz master Yannis Stavropoulos.
He got his first band together in late 1990 under the name Extremity Obsession performing several local shows and recording 2 official demos, with George doing also the duties of the lead singer and music co-writer.
A few years later, George moved to Athens to join Nightfall and recorded 2 albums with them. He also formed his extreme metal band Sickening Horror and recorded their first Promo-cd and their debut album. Playing with Nightfall and Sickening Horror, George started getting the attention of drummers around the world gaining a very strong fanbase and at the same time his several studio and live Session work for other bands helped him to establish his name as a multi-style drummer.
In August 2004 George joined Nile and moved to United States to start working on the band’s new album Annihilation Of The Wicked which was recorded 2 months later. Right after that George kicks off for his first World Tour visiting and performing in many countries around the world, including most of Europe’s biggest Metal Festivals such is Wacken Open Air, Graspop Metal Meeting, Hellfest etc. as well as Japan’s Loudpark and the legendary Ozzfest in the US. His work with Nile also includes the albums Ithyphallic in 2007, Those Whom the Gods Detest in 2009, At the Gate of Sethu in 2012 and What Should Not Be Unearthed in 2015, with George leaving a big impact in the band and establish his name as one of today’s top metal drummers.
His passion about drums quickly led him to get involved with Drum Clinics and Workshops around the world, as well as become a part of the LAB Music Education in Greece and Modern Music School in Germany/USA as a Drum Educator. He has perform individual Drum Clinics and Workshops around the world, as well as some of the biggest Drum Festivals such is The London Drum Show, Australia’s Ultimate Drummers Weekend, Adams Drumfest, International Percussion Festival and many more. He has also done several Drum Clinic Tours in Europe – Australia and Japan, took part as a main performer in big Expo Shows like Frankfurt’s Musikmesse in Germany or Palm Expo in Mumbai-India and took part in big Drum Camps like the Sick Drummer Camp and Thomas Lang’s Big Drum Bonanza as well as organised his personal George Kollias Drum Camp in many cities in Europe, Australia and United States.
George’s 2 DVDs Intense Metal Drumming and Intense Metal Drumming II were released in the summer of 2008 and fall of 2012 getting incredible reviews and feedback from the press and the drum community around the world. With these 2 DVDs George reveals his skills as an Instructor while at the same time he launches his official Online Premium Lessons through his website with big success and takes part in other online lesson websites as well as in Apps such is Drum Guru from Hudson Music. In 2013 George announces his first Book which comes out as a Trilogy under the name The Odyssey Of Double Bass Drumming; the first part “The Beginning” debuts in 2014 opening the road for the next 2 books and getting the Double Bass education to the next level.
In 2015 George released his first solo album under the name George Kollias – Invictus, showing a different side of his musicianship with him writing all the music/lyrics and performing all the instruments and vocals alone. The album came out as a big surprise to the metal world, receiving incredible reviews and getting many metal fans to follow his solo project work.
George is endorsed by Pearl, Sabian, Vic Firth, Evans, Axis, SKB, Direct Sound, Serial Drummer Clothing and D’Addario. His official products includes his Vic Firth SGK Signature sticks as well as his Axis George Kollias Special Edition pedals.
-Kerim ” Krimh” Lechner is an Austrian metal drummer who started playing drums back in 2003. After uploading drum covers on YouTube he quickly gained lots of recognition which allowed him to step into the professional music business. So far he has worked with bands such as Decapitated, Behemoth, Vesania, Harakiri for the sky, Keith Merrow and many more. Besides that Krimh plays multiple instruments and composes his own music for his solo project. Since 2015 he is a full time member of greek symphonic death metal band Septicflesh. Krimh has never been through drum education, he’s a self-thought musician who plays everything by ear and heart.
-Boyan “Bonzy” Georgiev:
Bonzy is born on 14.09.1989 in Sofia, Bulgaria in the family of Vasko “The Patch”, famous Bulgarian blues musician, front-man of the first bulgarian Blues Band. The first steps in music were in his early childhood. On 1st of August 1998 when he was 8 years old he started his musical path with Vasil Parvanovski, Martin Stoyanov and Vasko Raykov.
They’re still playing together, celebrating their anniversary for a 24-th time in 2022. They’ve released 3 albums under the name of “Kaskadiori” which they changed to Odd Crew in 2008 and started singing in English. Since then they’ve released 6 studio albums, two DVDs and an “Acoustic Live” album.
Bonzy was just 9 when Kaskadiori played in Hall 1 in the National Palace of Culture and open air shows in front of 2-5 thousand people. After releasing their first album in the year of 2000 and the following concerts, radio and TV show, they joined Vasko “The Patch” Band. During the seven years of working together they’ve played everywhere in Bulgaria. Bonzy has recorded drums for 2 Albums of Vasko and played as a guest with Kamen The Barrow, Kelie Rucker, StringS, Hobo Blues Band and others. During this period Kaskadiori released two more albums and on their 10th anniversary they changed the name of the band to ODD CREW. Since 2008 ODD CREW has released six albums, they have played everywhere in Bulgaria, in clubs and on open air festivals and have made several tours around Europe.
In the end of 2014 ODD CREW started a crowd-funding campaign in Indiegogo to be able to fund their brave idea of recording their future album with world-class producer Daniel Bergstrand. They managed to raise more than 16,000$. The album was produced by Daniel Bergstrand(in Dugout Studios, Uppsala, Sweden) and mixed by Jason Suecof (Audiohammer Studios, Sanford, Florida). Right after the release of the album ODD CREW played a show in one of the biggest halls in Sofia – “Hristo Botev” Hall, later released on DVD.
In 2018 ODD CREW released their so-called acoustic album “The Lost Pages” with a more melodic sound. The public response was huge and the band played a lot of sold-out shows, getting on stage for more than a hundred times in the following two years, last of them in the biggest hall in Bulgaria, Arena Armeets. Playing together with Megadeth and Five Finger Death Punch.
During the pandemics ODD CREW work on their new album and step by step get to compose a lot of music which will be released in the following years. Bonzy already recorded all the material for what will be a four part album.
In 2021 ODD CREW signed to the German label Drakkar Entertainment which will release their latest album “Dark Matters (Part I)” on 27th of May 2022.
Also with the release of their new album ODD CREW are launching a full-length movie which tells the story of the album and the band itself and it will air in the theaters of Cinema City in 6 different towns throughout Bulgaria.
-Martin Profirov is a Bulgarian drummer, born in 1981 in Burgas.
His journey with the drums starts back in 1997 playing Black Metal with bands like Black Hell, Dark Inversion and Korozy. In 2000 he becomes part of Siluet and starts to dig deeper into blues/rock music. In 2014 Martin joins P.I.F and in the same time records or play shows with bands like Rewind, Homeovox, Jeremy?, D2, Ostava, Svetlana Bliznakova (SEVI), Zhiguli, Kris Ivy, Bee in the Bonet, Dead Mean’s Hat, Airbag, Faces, Phil Jackson, Jeko[V], Robbie Nikolov, Petko Slavov, Acoustic Point, Y So Cold, Kartzer and others.
-Nencho Stefanov NinYo is a TAMA artist and has been an active part of the Bulgarian music scene, for the last 15 years. He is mostly known for being a part of Тоmа and Tornado Rock Band. As for the present, he is the drummer of SPENS’ Rap’n’Roll Band. With his band 4Evolution, NinYo has an instrumental music album . He takes part in different movies and video adds, as a drummer.
-Michaela Naydenova starts with drum lessons at the age of 15 and afterwards decides to continue her professional path in that direction. She has a bachelor’s degree from the National Music Academy where she graduates Pop and Jazz drumming in the class of Prof. Hristo Yocov. In 2021 continues her university educatuon and now one of her main activities is teaching drums. Two years ago she won 3rd place from the world contest ‘Hit Like A Girl’ and later becomes the first Bulgarian artist to be signed by Meinl and DW. She played in several bands and projects like: Ember & Dust, Phyx, KhanЪ and others.

The event is finished.

Date

15 May 2022
Expired!

Time

15:00 - 22:00

More Info

Билети
Grindhouse Skateboard Club

Location

Grindhouse Skateboard Club
Boulevard
Category
Билети

Next Event

Weather

Sunny
Sunny
25 °C
Wind: 4 KPH
Humidity: 41 %
Feels like: 26 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!