6.8 C
Sofia
Sunday, May 9, 2021
Home Events TRAP fest Open Air – 24 май 2017 – Маймунарника, София

TRAP fest Open Air – 24 май 2017 – Маймунарника, София

Фондация “Тротоара” представя и подарява цял ден празник за младежите в София с безплатни работилници, уъркшопи и концерт!

Поканени са всички до 18 г. и всички, които се чувстват на толкова!

На 24 май в Борисовата градина Фондация Тротоара представя за първи път напълно безплатен, забавен и вдъхновяващ “T.R.A.P. Fest Open Air: Музика, Творчество, Вдъхновение“. Еднодневният фестивал е част от поредицата събития, запазена марка и организирани от “Тротоара” и е предназанчено за младежи до и над 18 годишна възраст.

Началният час е 11.00 ч., когато в клуб Маймунарника в Borisova gradina на открито ще стартират различни по теми, стил и вдъхновение работилници. Те ще са обособени по зони така, че младите хора с различни интереси да открият по нещо за себе си, да опитат и се докоснат до различни видове изкуства, спорт и игри. Работилниците ще са в областите: хенд-мейд арт, рисуване, музика, актьорско майсторство, танци, литература, настолни игри, екология, велосипеди и други, а за ментори за поканени хора с опит и най-вече с желание да работят именно за младите. Младежите ще имат възможност да се включат в творческите дейности и да участват активно в създаването на нещо, което ще могат да си вземат за спомен.

Фестивалът ще завърши с много музика с доброволното участие на млади и чувставащи се такива банди, а началото на концерта е от 18.00 ч. Ще чуем групите P.I.F. & Frappe, The Lefties, Leever, DREG STARZ, Heartz BEAT, а вероятно ще се присъединят и още млади банди, които в лицето на Фондация “Тротоара” ще намерят съмишленик и така жадувана възможност за изява пред публика.

Входът за “T.R.A.P. Fest Open Air: Музика, Творчество, Вдъхновение “ на 24 май от 11.00 до 22.30 ч в “Маймунарника” е безплатен за всички!

Събитието се органиизра от Фондация “Тротоара”, чийто екип споделя своята идея и мисия: “Да вдъхновим младите хора да вярват в себе си, да създават, да изграждат ценности, да се развиват като личности и активни членове на своята общност. Вярваме, че младите трябва да бъдат насърчавани да развиват своите умения и таланти, а също активно да откриват нови, като участват в различни програми, проекти и обществени инициативи в областта на музиката, изкуството, литературата, образованието и екологията.”

Фондация “Тротоара” си поставя и абициозната задача в София “да отвори врати” едно различно, ново и напълно безплатно пространство за младите, наречено TRAP. Това е физическо място, където общуването, вдъхновението и творчеството в различни области ще се случват с пълни сили. Място, където ще могат да се провеждат репетиции, срещи, кръжоци, работилници и други дейности напълно безплатно за тях.”

Организаторите и всички участници в събитието на 24 май ще са там на абсолютно доброволни начала. На място ще има поставена кутия за дарения за мястото TRAP и ще се предлагат продукти, средствата от които също ще са за ремонт на мястото TRAP.

Неговата локация вече е известна, а в линковете по-долу можете да видите и как изглежда то преди да стартира ремонта. Част от необходимата сума вече е събрана, а при желание, всеки може да се включиете с дарение. Даренията могат да са в продукти (строителни фирми и други), т.е. не непременно в пари.

Амбицията на “Тротоара” е мястото да е готово и активно в края на м. Октомври 2017 г. и ни напомнят, че “всеки който подкрепя младите – инвестра в бъдещето”.

Програма – работилници на тема:

Музика и Ритъм – участниците ще имат възможност да опитат да свирят на различни музикални инструменти, да открият ритъма в себе си, да опитат интерактивни игри, свързани със създаване на музика.

Актьорско майсторство – ще се запознаят с основни техники в актьорското майсторство и ще се докоснат до театралното изкуство.

Боди Марблинг – е най-новият фестивален тренд. Всеки желаещ ще се сдобие с еднодневна татуировка, направена от бои на водна основа, чрез алтернативен метод в рисуването.

Направи си настолна игра – всеки ще има възможност да се запознае с настолните игри и да нарисува и създаде своя собствена,

Литература и стори борд – участниците ще работят по кратък сценарий, адаптация на известни български творби и ще превърнат всяко произведения в кратък сториборд.
Рисуване с къна – ще се докоснат до това изкуство.

Велоработилница – младежите ще получат основни знания
и практика за това как се настройва велосипед.
Ирландски танци – уъркшоп по ирландски танци

Как се пее караоке – ще си говорим за основните техники
при пеенето на караоке, както и как се използва микрофон.

Астрономия – на място в “Маймунарника” ще има поставен телескоп и гостите ще имат възможност да видят небесните тела в детайли.

Изработка на хенд-мейд неща – гривни, чанти, кукли, обици, украшения, дрехи, кецове, магнити, които всеки ще може да направи и сам от отпадъчни и други материали.

Програма – концерт:
18:00 – 18:20 – Heartz BEAT
18:35 – 19:10 – Leever
19:25 – 20:10 – DREG STARZ
20:25 – 21:20 – The Lefties
21:35 – 22:30 – P.I.F.

На място ще има и томбола с поощрителни награди, а следващото интересно събитие-проект на “Тротоара” ще е организране на Фотографски конкурс за младежи до 18 годишна възраст /от 10 май до 9 юли 2017г/ и Фото изложба с най-добрите форографии.

Дарете тук:
https://www.globalgiving.org/projects/trap/

Повече информация за проекта: http://trotoara.com/

Снимки от мястото преди ремонта: https://www.facebook.com/trotoaracom/photos/?tab=album&album_id=1229864793736306

Местоположение: https://www.google.bg/maps/place/T.R.A.P.+%E2%80%93+a+place+for+inspiration+and+creativity/@42.698923,23.3152015,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40aa8569b04d300d:0x972d312db50ff11b!8m2!3d42.698923!4d23.3173902?hl=bg

Официална страница на Фондация Тротоара: http://trotoara.com

The event is finished.

Date

24 May 2017
Expired!

Time

11:00 - 22:30

More Info

Read More
Маймунарника

Location

Маймунарника
Маймунарника, Sofia, Bulgaria
Category

Organizer

Тротоара
REGISTER

Next Event

Weather

Clear
Clear
3 °C
Wind: 7 KPH
Humidity: 81 %
Feels like: 3 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!