3.7 C
Sofia
Sunday, December 5, 2021
Home Events Влатко Стефановски трио – 7 ноември 2021 – Bee Bop Café, Пловдив

Влатко Стефановски трио – 7 ноември 2021 – Bee Bop Café, Пловдив

🔶 НОВИНИ: Поради влошаване на епидемиологичната обстановка концертите на артистите на ЕвроСтрингс, PAVEL STEIDL, Real…mente Napoli (Italy) и Влатко Стефановски Трио се местят в Bee Bop Café, като датите и часовете се запазват.

#GuitArt #guitar #festival #Plovdiv #culture #musicalfestival #EuroStrings #CreativeEurope #news #newlocation #changeoflocation #BeeBopCafe — at Bee Bop Café

===

Виртуозният китарист композитор и фюжън музикант продължава да изненадва феновете си. Този път, специално за Plovdiv GuitArt festival, той ще се качи на една сцена с Ян Стефановски и Иван Кукич.

Ян Стефановски, който свири на барабани, е негов син. Към неформалното музикално образование, което Ян придобива в дома си през целия си живот, той учи в Музикалната академия в Щип, в областта на джаз барабаните.

Иван Кукич, който също произхожда от известна музикална фамилия, свири на бас китара в триото. Кукич учи Музикална продукция и звуков дизайн в Белград. От началото на 2019 г. двамата млади музиканти заедно с Влатко Стефановски са свирили на повече от 50 концерта в Европа.

На 7-ми ноември, от 19:00ч. в Дом на културата „Борис Христов“ и българската публика ще има възможността да се докосне до музиката на македонското трио.

Влатко Стефановски е виртузен китарист, композитор и фюжън музикант, създал свой собствен стил. Това, което го отличава, е неподражаемото съчетание на балкански фолклор, с блус и рок музика. Композира музика за филми и театрални спектакли, като сред безспорните му шедьоври е саундтракът към “Циганска магия”.

Виртуозността на Стефановски е не само в безупречната му техника, а и в усета му да събира светове – изток и запад, рок и фолклор, така сякаш не са чужди едни на други, а елегантно докосващи се полюси, напук на уж далечното разстояние помежду им.

Влатко Стефановски е роден през 1957 г. в Прилеп, Македония, в театрално семейство. Започва да свири на китара на 13, а края на тийнейджърските си години вече е сред основателите на „Леб и сол“ – една от най-интересните групи в богата и качествена роксцена на бивша Югославия.

Досега има издадени 13 солови албума и още 12 с музика за филми. От 1998 г. се завръща към балканския фолклор, но вече през призмата на акустичното звучене, много често в тандем с китариста Мирослав Тадич. Влатко Стефановски използва новооткритата си свобода, за да преследва безброй други музикални проекти с неистова жажда за откриване на пълните възможности на китарата.

07.11.2021, 19:00ч. Дом на Културата“ Борис Христов“

Билети в мрежата на Евентим и Билет.бг

Достъпът до концертите на GuitArt Festival 2021 ще става с валиден цифров ковид сертификат на ЕС/ EU Digital Covid Certificate!

Фестивалът е част от Европейска платформа, съфинансирана от програма „Творческа Европа”на Европейския съюз за периода 2017-2021 г.

Организира се с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 г.

The event is finished.

Date

07 Nov 2021
Expired!

Time

19:00 - 22:00

More Info

Билети

Location

Bee Bop Café, Пловдив
Bee Bop Café, ulitsa "Gladston", Пловдив, Bulgaria
Category

Organizer

GuitArt Festival
Phone
088 786 0250
Website
https://www.facebook.com/guitartfest/
Билети

Weather

Overcast
Overcast
6 °C
Wind: 7 KPH
Humidity: 93 %
Feels like: 6 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!