15.9 C
Sofia
Thursday, May 6, 2021
Home Events Wardruna – 12 november 2021 – Sava Centar, Beograd (RS)

Wardruna – 12 november 2021 – Sava Centar, Beograd (RS)

NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA DONOSI MAGIČNI ZVUK SEVERA U BEOGRAD
12. novembra 2021. svetski poznati bend Wardruna će posetiti Beograd i u Sava Centru održati svoj prvi nastup u Srbiji.
Bend Wardruna je poznat po tome što održavaju ograničen broj koncerata svake godine, i koji su u većini slučajeva RASPRODATI. Tako da fanovi ne bi trebalo da čekaju dugo pre nego što obezbede svoje karte za ovaj ekskluzivnu šansu da vide Wardrunu na sceni.
Ulaznice za Wardrunu u Sava centru (u prodaji je samo parter) koštaju 2.900, 3.200, 3.590 i 3.900 dinara. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs.
Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je multiinstrumentalista Einar Selvik, a presudna je bila njegova velika želja da da novi glas staroj mudrosti i tradiciji Skandinavije. Koristeći antičke nordijske instrumente i poetske strukture na savremeni način, Wardruna spaja naučno sa pop-kulturnim i dolazi do publike širom sveta bez žanrovskih ograničenja.
Bend ima izdata četiri albuma, gde prva tri Runaljod – gap var Ginnunga (2009), Runaljod – Yggdrasil (2013) and Runaljod – Ragnarok (2016) čine Runaljod trilogiju u kojoj se muyički interpretiraju stari runski tekstovi sa Severa.
2018, godine Wardruna izdaje akustični album Skald, koji istražuje tradicije skandinavskih pesnika I pripovedača.
Einar Selvik i Wardruna su takođe ynatno doprineli saundreku TV serije Vikinzi (History Channel), a Einar je čak i glumio u par epizoda.
Pored Selvika, članovi benda su trenutno Lindy Fay Hella (vokal, flauta), Arne Sandvoll (prateći vokal, udaraljke), HC Dalgaard (prateći vokal, udaraljke, bubnjevi), Eilif Gundersen (horna, flauta) i John Stenersen, koji svira drevni instrument moraharpu.
Norveški muzički fenomen Wardruna nedavno je oduševio publiku u rasprodatoj zagrebačkoj dvorani „Lisinski“, priredivši jedinstven audio-vizualni doživljaj za pamćenje. Izveštaje možete da pročitate na sledećim linkovima:
Organizator beogradskog koncerta: Charm Music Serbia
 • 00

  days

 • 00

  hours

 • 00

  minutes

 • 00

  seconds

Tags:

Date

12 Nov 2021

Time

20:00 - 23:00

More Info

Read More

Location

Sava Center, Belgrade
Sava Centar, Milentija Popovića 9, Belgrade, Serbia
Category
Charm Music Serbia

Organizer

Charm Music Serbia
Email
charmserbia@charm-music.eu
Website
http://www.charmenko.net
REGISTER

Weather

Clear
Clear
15 °C
Wind: 7 KPH
Humidity: 51 %
Feels like: 15 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!