16.8 C
София
петък, юни 9, 2023
Home Events - RockTheNight.eu Wardruna – 11 July 2022 – Tašmajdan, Beograd (RS)

Wardruna – 11 July 2022 – Tašmajdan, Beograd (RS)

Bend Wardruna prinuđen je da po treći put odloži svoju evropsku turneju, tako da će i beogradski koncert koji je trebalo da bude održan 12. novembra u Sava Centru, konačno biti održan 11. jula 2022. godine na stadionu Tašmajdan.

„Zbog još uvek neizvesne situacije i stalnih promena propisa i ograničenja putovanja od zemlje do zemlje, nemamo druge mogućnosti nego da evropsku turneju pomerimo na 2022. i 2023. godinu. Jedino pozitivno u celoj situaciji je što smo na listu dodali još nekoliko gradova.
U svoje ime i celog Wardruna tima, želeo bih da vam se zahvalim na strpljenju, razumevanju i podršci tokom ovog izazovnog perioda!“ izjavio je Einar Selvik, osnivač grupe.

Sve do sad kupljene ulaznice važiće u i za novi datum. Ostale ulaznice su u prodaji na Tickets.rs 🎫🎫

===
NORVEŠKA SENZACIJA WARDRUNA DONOSI MAGIČNI ZVUK SEVERA U BEOGRAD
12. novembra 2021. svetski poznati bend Wardruna će posetiti Beograd i u Sava Centru održati svoj prvi nastup u Srbiji.
Bend Wardruna je poznat po tome što održavaju ograničen broj koncerata svake godine, i koji su u većini slučajeva RASPRODATI. Tako da fanovi ne bi trebalo da čekaju dugo pre nego što obezbede svoje karte za ovaj ekskluzivnu šansu da vide Wardrunu na sceni.
Ulaznice za Wardrunu u Sava centru (u prodaji je samo parter) koštaju 2.900, 3.200, 3.590 i 3.900 dinara. Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs.
Tvorac grupe koja postoji od 2002. godine je multiinstrumentalista Einar Selvik, a presudna je bila njegova velika želja da da novi glas staroj mudrosti i tradiciji Skandinavije. Koristeći antičke nordijske instrumente i poetske strukture na savremeni način, Wardruna spaja naučno sa pop-kulturnim i dolazi do publike širom sveta bez žanrovskih ograničenja.
Bend ima izdata četiri albuma, gde prva tri Runaljod – gap var Ginnunga (2009), Runaljod – Yggdrasil (2013) and Runaljod – Ragnarok (2016) čine Runaljod trilogiju u kojoj se muyički interpretiraju stari runski tekstovi sa Severa.
2018, godine Wardruna izdaje akustični album Skald, koji istražuje tradicije skandinavskih pesnika I pripovedača.
Einar Selvik i Wardruna su takođe ynatno doprineli saundreku TV serije Vikinzi (History Channel), a Einar je čak i glumio u par epizoda.
Pored Selvika, članovi benda su trenutno Lindy Fay Hella (vokal, flauta), Arne Sandvoll (prateći vokal, udaraljke), HC Dalgaard (prateći vokal, udaraljke, bubnjevi), Eilif Gundersen (horna, flauta) i John Stenersen, koji svira drevni instrument moraharpu.
Norveški muzički fenomen Wardruna nedavno je oduševio publiku u rasprodatoj zagrebačkoj dvorani „Lisinski“, priredivši jedinstven audio-vizualni doživljaj za pamćenje. Izveštaje možete da pročitate na sledećim linkovima:
Organizator beogradskog koncerta: Charm Music Serbia

The event is finished.

Tags:

Date

11 юли 2022
Expired!

Time

20:00 - 23:00

More Info

Read More

Location

SRC Tašmajdan
Ilije Garašanina 26, 11000 Beograd
Website
https://tasmajdan.rs/
Category
Charm Music

Organizer

Charm Music
Email
charmserbia@charm-music.eu
Website
http://www.charmenko.net

Next Event

Weather

Лека мъгла
Лека мъгла
17 °C
Wind: 6 KPH
Humidity: 100 %
Feels like: 17 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!