9 C
Sofia
Monday, March 8, 2021
Home Events Whispering Sons – 23 ноември 2019 – Mixtape 5, София

Date

23 Nov 2019
Expired!

Time

20:00 - 23:00

Cost

лв15

Whispering Sons – 23 ноември 2019 – Mixtape 5, София

Белгийската дарк пост-пънк формация WHISPERING SONS ще гостува в София в края на 2019. Концертът ще се проведе в съботата на 23 ноември в клуб Mixtape 5, side-B. Знаем, че в България рядко се наслаждаваме на пост-пънк концерти, така че от Wrong Fest и Neu Events направихме всичко възможно този път да не бъдем пропуснати и да гледаме и слушаме качествен дарк уейв/ готик/ пост-пънк от новото поколение.

Whispering Sons към момента са жители на Брюксел. Вдъхновена от динамиката на големия град, тяхната музика е интровертно чувствителна и задвижвана от страховития им звук с характерното за 80-те години готическо уейв звучене. Изпълненията им на живо са енергични и неспокойни, но винаги остават сурови и искрени, а дълбокият глас на певицата Fenne Kuppens истински допълва цялостната мрачна атмосфера, в която групата те вкарва.

След като през 2016 Whispering Sons печели един от най-престижните национални конкурси в Белгия Humo’s Rock Rally, групата започва много активно да прави турнета и да свири на едни от най-големите и интересни музикални фестивали в Западна Европа като Wave-Gotik Treffen, W-Fest, Rock Werchter, Sziget, Mad Cool, Grauzone, където печелят популярност като отличаващи се представители на най-новата (трета вълна) на post-punk revival сцената.

След достигналия култов статус едноименен дебютен албум „Whispering Sons” 2014, издаден от тях, бандата реализира няколко знакови ЕP-та и сингли и през 2018 пълнометражния “Image”, с който заема водещо място в актуалните ранглисти на стила.

Билетите са в продажба в мрежата на www.bilet.bg:
Early Post Bird – 15 лв.
Скоро и в The Wrong Bar и магазини На Тъмно.

Alone – https://youtu.be/ai1fkELk5lg
Wall – https://youtu.be/zmffv-ZV4iE
Time – https://youtu.be/H8snHAJOvAU

Whispering Sons – Brussels, Belgium
Post-Punk / Dark Wave / Gothic Rock
http://www.whisperingsons.com/
https://www.facebook.com/WhisperingSons/
https://whisperingsons.bandcamp.com/

The event is finished.

error: Alert: Content is protected !!