6.8 C
София
сряда, март 29, 2023
Home Events - RockTheNight.eu Wyatt E. / Five The Hierophant – 3 юли 2022 – Live & Loud, София

Wyatt E. / Five The Hierophant – 3 юли 2022 – Live & Loud, София

Клуб Live & Loud ще представи две авангардни дуум метъл групи, свирили на тазгодишния, емблематичен в цял свят фестивал Roadburn

Wyatt E. (Orientdoom, Drone, Babylondoom / Белгия): “Ние пишем музика за боговете” – Дълбоки, спокойни, величествени инструментални звуци, изградени от хипнотични синтезатори и китарни слоеве… Интроспективно звуково приключение за извисяване на душите ви и подхранване на духа ви. Комбинацията от древни източни елементи и съвременни инструменти и техники създава грандиозно и почти медитативно преживяване.

Това обаче не означава, че музиката им е спокойна. Точно както е възможно да се почувствате заредени и дори възхитени от най-дълбоките медитативни състояния, музиката на Wyatt E. ви поставя в енергизирана, но заземена зона.

Wyatt E. пишат саундтрака на Поклонничество в Нововавилонската империя. Пътуване в минало, което води до древни богове, забравени градове и изгубени цивилизации.

През 2015 г. техният дебютен сингъл Mount Sinai/Aswan привлича окото на Shalosh Cult, израелски лейбъл, който издава техния дебютен албум “Exile to Beyn Neharot” през 2017г. Оттогава Wyatt E. от група, която иска да остане анонимна, се превърна във високо оценени изпълнители на живо в Европа и Израел: Desert Fest Antwerp, Stoned from the Underground, Smoke over Warsaw, Tales of Doom Basel, Bristol Psych Fest, Red Smoke Festival, Under the Doom Lisbon, Mount Of Artan, Dour festival, Electric Meadow, …

Групата наскоро подписа договор със Stolen Body Records, чрез които излезе и последния им албум “Āl Bēlūti Dārû“:

āl bēlūti dārû („Вечният град“ на акадски език) включва две песни от по 19 минути, записани в домашно студио, миксирани от кръстника на дуум-а Billy Anderson (Sleep, Om, Melvins,…) и мастерирани от Justin Weis в Trakworx. Композицията на албума е резултат от предизвикателно използване на техники и инструменти, които никога не са използвани от групата преди: саксофони, саз, необичайно използване на гласове, ефекти и перкусии. Два комплекта барабани са записвани едновременно през по-голямата част от албума за да създават някаква хаотична вибрация, като че ли идваща от огромна тълпа.

A-side Mušḫuššu (Името на свещеното животно на Мардук) е добре балансирано парче, движено от бас груув с участието на Y. Tönnes на саксофона, завършващо в традиционно акустично outro.

B-side Šarru Rabu („Великият крал“) е военен марш и показва най-доброто от групата – бавно изграждане на различните слоеве до кулминацията и повтаряне на всичко отначало до финалната звукова експлозия.

https://www.facebook.com/Wyattdoom

https://www.instagram.com/wyattdoom/

https://wyattdoom.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/70x6QVPo3xBIDNkxzkngdh

Five The Hierophant (Doom, Psychedelic, Jazz, Black Metal / Великобритания). Ако тепърва ще се гмуркате в мътните води на тази психеделична група, тогава се пригответе за едно потапящо изживяване, като звуковите пейзажи са подчертани с джаз-подобен усет. Олюлявайки се от бомбастично към хипнотично и обратно, Five The Hierophant са се насочили към нещо, което е възможно да се почувства като всепоглъщащо.

Продължението на „Over Phlegethon“ от 2017 г. вижда британската група да изследва допълнително тъмната атмосфера на техния психеделичен и наподобяващ дрон-дуум-джаз-метъл. В “Through Aureate Void” те отиват в още по-психеделична посока, без да губят нищо от тежестта или мрака. Също така, използването на нетрадиционни инструменти като саксофон, музикален трион, цитра и широка гама от перкусии, създава напълно уникален звуков пейзаж, който няма да намерите никъде другаде.

Коментирайки създаването на албума, групата казва: „Отне ни повече от очакваното, както можете да си представите, поради обстоятелства, които сполетяват всички ни. Въпреки това,  новият албум е завършен и е готов да ви отведе на пътешествие. Доста е абстрактен и има много експерименти, както по отношение на звука и използваните инструменти, така и на структурата на парчетата. Голяма част от това идва от импровизация и оставяне на нещата на случайността. Предполагам, че сме стигнали по-далеч от нашия дебютен албум.”

https://www.facebook.com/fivethehierophant/

https://five-the-hierophant.bandcamp.com/

https://open.spotify.com/artist/7BLGm3lPTk4EeSEIQ4Uc6A

Като роден представител ще присъства Mytrip. Mytrip е самостоятелен проект на българския музикант и композитор Ангел Симитчиев. Заради своите корени в хардкор-пънк сцената и вдъхновения вариращи от блек метъл до авангардна класическа музика, Mytrip е едновременно атмосферично, агресивно и физическо преживяване, което гравитира около жанрове като ембиънт, дроун и експериментална електроника. Сред артистите, с които Mytrip си е сътрудничил през годините откриваме Dimholt, Yhdarl, Valerinne и Shrine. Освен в България, музиката на Mytrip е представяна на живо в Гърция, Румъния, Сърбия, Украйна, Швеция, Германия, Полша, Чехия, Великобритания, Франция, Белгия и Австрия.

https://mytrip.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=CBbsRNRjLd0

https://www.youtube.com/watch?v=Ye4ihheVwds

Концертът ще бъде на 3-ти юли в клуб Live & Loud (София, ул. „Позитано“8). Билети ще се продават в деня на събитието, само на входа на клуба, на цена 15 лв.

Събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/1713367622338189

Присъединете се към нас!

 

The event is finished.

Date

03 юли 2022
Expired!

Time

20:00 - 23:55
Live & Loud

Location

Live & Loud
ул. „Позитано“ 8, Sofia, Bulgaria
Category
Live & Loud

Organizer

Live & Loud
Phone
087 684 2283
Email
info@liveandloud.net
Website
http://liveandloud.net/

Weather

Слънчево
Слънчево
7 °C
Wind: 33 KPH
Humidity: 29 %
Feels like: 5 °C
QR Code
error: Alert: Content is protected !!