Fall Out Boy обявиха, че техният осми студиен албум, “So Much (For) Stardust“, ще пристигне на 24 март.

Групата също така сподели първия поглед към новата музика с издаването на първия сингъл „Love From The Other Side“. Заедно с издаването на песента групата представи и музикалния видеоклип, режисиран от David Braun и Open The Portal.

Технологиите направиха много по-лесно правенето на записи много по-бързо в наши дни. В това няма нищо лошо и тази спонтанност може да бъде вълнуваща“, споделя Patrick Stump от FOB. „Но ние искахме да се върнем към начина, по който работихме. Искахме да направим запис, който е наистина изработен с любов и обмислен и търпеливо ръководен – сякаш някой ви е сготвил деликатно ястие. Не съм много горд човек, но съм доста горд с този запис.

So Much (For) Stardust” бележи завръщане у дома за групата на много фронтове. Групата се събира отново с известния продуцент Neal Avron, с когото са работили по три предишни албума (“From Under the Cork Tree“, “Infinity on High“, “Folie à Deux“). Освен това, “So Much (For) Stardust” ще бъде издаден от Fueled By Ramen/Elektra – първи албум на Fall Out Boy с лейбъла след дебютния им албум от 2003 г. “Take This to Your Grave“, който празнува своята 20-та годишнина на 6 май.

Тази вечер (сряда, 18 януари) групата ще се появи на Jimmy Kimmel Live! да изпълни дебюта на „Love From The Other Side“. Шоуто се излъчва по ABC в 23:35 ET/PT и е достъпно на следващия ден в Hulu. Pete и Patrick също ще се появят в The Zane Lowe Show в Apple Music тази сутрин, за да говорят за новия сингъл.

Очакванията за записа започнаха да назряват през ноември, след като мистериозна реклама се появи в Chicago Tribune и продължи да се трупа с множество тийзъри през декември, последният от които включваше анимационно видео с глина, озаглавено „A Claymation Fall Out Boy Celebration“ на Коледа, което включваше кратък аудио преглед на „Love From The Other Side“ за фенове с орлови уши. На 11 януари групата официално разкри датата на издаване на сингъла само дни преди да излязат на сцената на 2023 iHeartRadio ALTer EGO в събота (14 януари) в Лос Анджелис, Калифорния.

So Much (For) Stardust” е първият нов студиен албум на Fall Out Boy след “M A N I A” от 2018 г., който спечели номинация за Grammy за най-добър рок албум и отбеляза техния трети пореден и четвърти албум номер 1 като цяло.

Наскоро Fall Out Boy бяха заедно с Green Day и Weezer на The Hella Mega Tour, свирейки на живо пред над един милион фенове на разпродадено глобално стадионно турне.

Fall Out Boy: “So Much (For) Stardust