Depeche Mode: “Memento Mori”

След почти 40 години в бизнеса, Depeche Mode все още са във върхова форма и са готови да проучат уязвимостите си по нови и емоционални начини. “Memento Mori не е албум за едно слушане, трябва да се чуе няколко пъти, за да се уловят всичките малки детайли и слушателят да позволи любимата му песен да се сменя с всяко слушане. С това ниво на качество на музиката на 15-ия им албум, изобщо не е изненадващо, че Depeche Mode продължават да пълнят стадиони по цял свят.

Pink Floyd: “The Dark Side of the Moon (50th Anniversary)”

Един от най-култовите и влиятелни албуми на всички времена – “The Dark Side Of The Moon” на Pink Floyd, отбелязва 50-ата си годишнина. Албумът е частично разработен по време на изпълнения на живо; бандата представя премиерно ранна версия в Rainbow Theatre в Лондон няколко месеца преди да започнат записите. “The Dark Side Of The Moon” е осмият студиен албум на Pink Floyd, излязъл през 1973 г. Култовата обложка е по дизайн на Storm Thorgerson от Hipgnosis и е нарисувана от George Hardie. В световен мащаб са продадени над 50 милиона копия на “The Dark Side Of The Moon”.

Floor Jansen: “Paragon”

Дългоочакван дебютен албум за вокалистката на Nightwish. Записът демонстрира впечатляващия вокален диапазон и мощния глас на Jansen в разнообразна колекция от изпълнени с поп парчета и емоционални балади. “Paragon” предлага по нещо за всекиго и е задължително да се чуе от феновете на Jansen.