Far From Saints, новосформираната група от Kelly Jones от Stereophonics, обявиха своя дебютен албум и разкриха новия си сингъл, „Take It Through The Night“.

Едноименното издание показва, че фронтменът на Stereophonics продължава сътрудничеството си с Patty Lynn и Dwight Baker от The Wind And The Wave. Предвиден да излезе на 16 юни, проектът следва дебютния сингъл на групата „Let’s Turn This Back Around“, който беше издаден по-рано тази година.

Take It Through The Night“ е вдъхновено от блус парче, в което триото следва емблематичните банди от 70-те Led Zeppelin и Fleetwood Mac.

Patty сама написа целия текст на „Take It Through The Night“, каза Jones. „Имах малка част от блус риф и Dwight избяга с нея и превърна припева в малко настроение ала Eagles и Joe Walsh. Просто бяхме в китарен режим. Опитвахме се да направим албум на Allman Brothers с него.”

Най-новият сингъл, който е написан и продуциран от групата и миксиран от номинирания за Грами Al Clay (Blur, Pixies), ще бъде включен като трета песен в предстоящия дебютен албум на групата – написан от триото през 2019 г., след като The Wind And The Wave подкрепят Джоунс по време на соловото му турне.

Проектът се появи за първи път, след като те започнаха да обменят музикални влияния и да хармонизират заедно зад кулисите, и беше завършен само за девет дни. Захващайки се с теми за любов, постоянство, съмнение в себе си и самолечение, албумът ще бъде вдъхновен от жанрове, включително кънтри, американа, фолк и соул – както и с интензитет на „безкраен южняшки рок“.

Това е албум и е предназначен да бъде слушан от началото до края“, каза Lynn. „Това е, което бих искал хората да правят. Чуйте всичко и го вижте като цялостно произведение само по себе си.”

Far From Saints ще направят дебюта си на живо в Oslo в Лондон на 25 март, ден преди да се качат на сцената на Royal Albert Hall като част от серията концерти за Teenage Cancer Trust на Roger Daltrey. Те ще подгряват и Kings Of Leon на два концерта в Рексъм на 27 и 28 май и ще свирят в EartH Theatre в London на 5 юни, след което ще участват на Black Deer Festival и на три концерта като специални гости на Paul Weller.

Въпреки че Jones в момента е съсредоточен върху новите си проекти, вокалистът потвърди, че продължава да бъде част от Stereophonics. „Няма раздяла с групата или нещо такова“, каза той. „За мен, след 25 години вършене на цялата ни работа, това е като, че искам да покажа други страни на това, което бих искал да опитам творчески.“

Far From Saints “Far From Saints”

1. Screaming Hallelujah
2. Faded Black Tattoo
3. Take It Through The Night
4. Let’s Turn This Back Around
5. Gonna Find What’s Killing Me
6. The Ride
7. We Won’t Get Out Alive
8. No Fool Like An Old Fool
9. Let The Light Shine Over You
10. Own It