Една от най-добрите бандии на Великобритания, инди-героите Foals, се завръщат в Хърватия на главната сцена на фестивала INmusic през юни 2019. 

Още от началото на тяхната кариера, Foals работят усилено и усилията им са напълно оправдани. Четири страхотни албума, приети възторжено от критиката и стотици енергични изпълнения на живо са донесли на групата от Оксфорд редица престижни номинации и награди, както и статута на едни от най-желаните изпълнители за големите рок фестивали по цял свят. Носители на наградите “Q” и “The Sun Bizzare” за най-добра концертна група, на наградите на NME за най-добра песен (“Inhaler” през 2013 г. и “Spanish Sahara” през 2011 г.), те са в хедлайнерските слотове на големите европейски фестивали – Reading and Leeds, Glastonbury, Benicassim, Rock en Seine. Foals нямат намерение да забавят темпото. След като потвърдиха издаването на петия си студиен албум през 2019 г. групата обяви списък от фестивали, които ще се появят през 2019 г., включително връщането им на главната сцена на фестивала INmusic # 14!

Фронтменът с гръцки корени, Yannis Philippakis, обяви в края на миналата година, че групата е влязла в студиото и е започнала работа по нов материал, намеквайки, че новите песни ще бъдат в по-различна музикална посока. NME определи петия студиен албум на Foals като един от най-очакваните албуми на годината. Бандата ще участва на фестивала INmusic за втори път, след страхотното им шоу през 2014 г.

Фестивалът INmusic #14 ще се проведе на Островa на Младежта в езерото Jarun в Загреб от 24 юни до 26 юни 2019 г. Билети за фестивала и къмпинг се предлагат онлайн чрез официалния уебсайт inmusicfestival.com.