Open Road Films придоби световните права за комедията на ужасите “Studio 666”, с участието на Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett и Rami Jaffee.

Актьорският състав включва още Whitney Cummings, Leslie Grossman, Will Forte, Jenna Ortega и Jeff Garlin. Филмът, режисиран от BJ McDonnell, е насрочен за прожекция в повече от 2000 кина на 25 февруари 2022 г. Международната дата на премиерата на филма ще бъде обявена скоро.

В „Studio 666“ легендарната рок група Foo Fighters се премества в имение в Енсино, наситено с ужасяваща рок енд рол история, за да запише своя дългоочакван 10-ти албум. Попаднал в къщата, Dave Grohl се сблъсква със свръхестествени сили, които заплашват както завършването на албума, така и живота на групата.

„След десетилетия на нелепи музикални видеоклипове и многобройни музикални документални филми, най-накрая беше време да направим нещо на следващото ниво… Пълнометражен комедиен филм на ужасите“, каза Grohl. „Както повечето неща на Fоо, „Студио 666“ започна с премислена идея, която разцъфна в нещо по-голямо, отколкото някога сме си представяли, че е възможно. Искахме да възвърнем класическата магия, която имаха всичките ни любими рокендрол филми, но с обрат! И сега, с помощта на Том Ортенберг и екипа на Open Road Films, най-накрая можем да пуснем тази котка от чувала, след като това беше нашата най-дълбоко пазена тайна в продължение на две години. Бъдете готови да се смеете, крещите и блъскате главата си в пуканки. „Студио 666“ ще ви прецака.”