Soen обещаха да се върнат в София преди три години и изпълниха обещанито си!

Магичната супергрупа представи последния си албум “Imperial“, както и любими на феновете песни от предишните албуми.

Soen са създадени първоначално през 2004г от Martin Lopez (Ex-Opeth & Ex-Amon Amarth) и Kim Platbarzdis, но са официално обявени като група през 2010 г., когато се включва вокалистът Joel Ekelöf (Willowtree). След няколко месеца се присъединява и басистът Steve Di Giorgio (ex-DeathTestament). Самият барабанист и създател на Soen, Martin Lopez описва музиката на групата като “мелодична, тежка и сложна“, а музикалните медии и фенове намират в структурата на песните и записите на групата очевидни асоциации с Tool и Opeth.

Голяма част от идеите опасващи петте албума на Soen разглеждат през философска перспектива анализа към себе си и обществото, животът и смъртта, себепознанието и личното емоционалното пътешествие. Композициите залагат на поетика с фино проектиран хаос и засягат проблемите за съвременното общество, разгърнати в концептуален експресионизъм.

В момента групата е в състав: Cody Ford – китара, Lars Åhlund – клавишни и китара, Joel Ekelöf – вокали, Martin Lopez – барабани и перкусии; Oleksii ‘Zlatoyar’ Kobel – бас.

Setlist:

 1. Monarch
 2. Rival
 3. Deceiver
 4. Lunacy
 5. Martyrs
 6. Savia
 7. Lumerian
 8. Covenant
 9. Modesty
 10. Lucidity
 11. Antagonist
 12. Illusion

Encore:

 1. Lascivious
 2. Sectarian
 3. Lotus