Garbage споделиха своя кавър на „Cities In Dust“ на Siouxsie And The Banshees в стрийминг платформите – чуйте го по-долу

Кавърът първоначално беше включен в ексклузивното EP „Witness To Your Love“ на Garbage за Record Store Day заедно с ремастерирана версия на рядката едноименна песен от 2008 г. и две неиздавани досега песни от сесиите за албума на Garbage от 2021 г. „No Gods, No Masters“.

Cities In Dust“ първоначално е издадена през 1986 г. като част от седмия албум на Siouxsie And The Banshees „Tinderbox“. Garbage споделиха официално видео за „Cities In Dust“ вчера (28 април) заедно със съобщението „С любов от всички нас към Siouxsie And The Banshees“.

Вижте видеото по-долу и слушайте цялото EP тук:

В момента Garbage се подготвят да тръгнат на турне в Северна Америка заедно с Noel Gallagher’s High Flying Birds.

Турнето ще започне в Обърн, Вашингтон на 2 юни 2023 г. – деня на издаване на новия албум на Gallagher „Council Skies“ – последвано от спирки в Санта Барбара, Лос Анджелис, Сан Диего, Денвър, Далас, Тампа, Ню Йорк и много други.

Поредицата от концерти приключва в Бостън, Масачузетс, на 15 юли. Metric са специални гости на турнето.

Междувременно, Siouxsie Sioux от Siouxsie And The Banshees наскоро потвърди първите си дати на живо от повече от десетилетие със слот за водещи на Latitude Festival заедно с поредица от нейни собствени главни шоута и допълнителни участия на фестивали в Обединеното кралство и в Европа:

Май
03 – Brussels, Belgium – AB
04 – Amsterdam, Netherlands – Paradiso
07 – Milan, Italy – Teatro Degli Arcimboldi
20 Pasadena, California – Cruel World

Юни
21 – Wolverhampton – The Halls
23 – Athens, Greece – Release
29 – Madrid – Noches del Botánico

Юли
01 – France – Eurockéennes Belfort
07 – Tynemouth Priory And Castle
23 – Suffolk – Latitude Festival
25 – Scotland, Glasgow – Kelvingrove Bandstand

Август
07 – Belgium, Lokeren – Lokersefeesten
31 – Spain, Malaga – Cala Mijas Festival

Септември
02 – Portugal, Lisbon – Kalorama Festival
07 – London – Troxy

Тези концерти са първият път, когато Siouxsie Sioux се появява на живо след фестивала Meltdown на Yoko Ono през 2013 г., който се проведе в Royal Festival Hall в Лондон.