Garbage издават днес, 11 юни, седмия си студиен албум „No Gods No Masters“ чрез Stunvolume / Infectious Music.

Това е нашият седми запис, чиято значима нумерология повлия на ДНК-то на съдържанието му: седемте добродетели, седемте скърби и седемте смъртни греха“, казва фронтдамата на групата Shirley Manson за албума и неговите обрати от капитализма и похотта до загубата и скръбта. “Това беше начинът ни да се опитаме да разберем колко шибан е светът в света и изумителния хаос, в който се озовахме. Това е албумът, който чувствахме, че трябва да направим по това време.”

Продуциран от Garbage и дългогодишният им сътрудник Billy Bush, семената за „No Gods No Masters“ бяха “засадени” през лятото на 2018 г. в пустинята в Палм Спрингс. Квартетът – Manson и съотборниците ѝ Duke Erikson, Steve Marker и Butch Vig – се събират заедно и “скицират” албума в продължение на две седмици – експериментирайки и “усещайки” песните. След това тези демо-записи са завършени в Лос Анджелис.

Garbage ще представят и луксозна версия на “No Gods No Masters“, включваща кавъри на класически парчета на David Bowie, Patti Smith и Bruce Springsteen, заедно с редки оригинали на Garbage. Луксозната версия също включва записи с участия на Screaming Females, Brody Dalle, Brian Aubert, John Doe и Exene Cervenka. Албумът издаден на 12 юни и ще се предлага и във версия на розов винил.

Слушайте целия албум тук:

Garbage: “No Gods No Masters

01. The Men Who Rule The World
02. The Creeps
03. Uncomfortably Me
04. Wolves
05. Waiting For God
06. Godhead
07. Anonymous XXX
08. A Woman Destroyed
09. Flipping The Bird
10. No Gods No Masters
11. This City Will Kill You

Deluxe Edition (bonus tracks)

12. No Horses
13. Starman (David Bowie)
14. Girls Talk (feat. Brody Dalle)
15. Because The Night (feat. Screaming Females) (Patti Smith / Bruce Springsteen)
16. On Fire
17. The Chemicals (feat. Brian Aubert)
18. Destroying Angels (feat. John Doe & Exene Cervenka)
19. Time Will Destroy Everything