След изтощително дълга пауза за бандата, Jeremy? най-сетне изгряват с ново парче – заядливата „Day Job“. Напук на класиката, алтернативните „крале на инди-рока в България“ се появяват от нищото, за да ни кажат, че по-важно от всичко е да бъдеш верен на себе си.

Тяхната „Day Job“ започва с почти неангажиращ, лек и весел бийт, за да ни подведе към едни сериозни думи, отново на английски език, които може да запарят под небцето на някои от заклетите работещи зад бюро от „девет до пет“. Не, че те правят нещо грешно, просто не трябва да очаквате някой, като който и да е от музикантите в Jeremy?, да се превърне в това. Пандемия или не, артистите остават артисти и тяхната роля е да вървят по пътя на откриването, на развитието, само че по напълно нови пътечки.

Да слезеш от магистралата, да пресечеш инерцията и да бъдеш това, което вярваш, че е необходимо да бъдеш, а не това, което ти се налага е труден избор, но поднесен така, с почти весел тон за песен, може би всеки би могъл да повярва, че може да бъде извън машината.

Това, което предстои от Jeremy?, които мълчаха близо година е нов албум (обещаван още от 2019), два видео сингъла – един от които именно „Day Job“, нови турнета и повече активност в социалните мрежи.

„Jeremy? претърпя отново промени. Заедно сме, но за първи път сме толкова разделени. Музиката ни свърза, но признавам, че за мен изминалата 2020 година беше близо до катарзис“, коментира Ерсин, фронтмена на Jeremy?. „С момчетата обаче имахме много неща в зародиш и въпреки дългата пауза, знаем, че всички са там и ни очакват, и ние тях. В новите песни ще чуете типичния за нас саунд, но и някои нови настроения, които сме убедени, че ще подхождат на настроението на нашите фенове. Нямаме търпение да излезем на сцена с новия сет.“

Гледайте и новото видео „Day Job“ тук: