Savia” е едно от парчетата в концертния филм, “Atlantis“, който включва тринадесет от най-популярните композиции на Soen, записани с оркестров съпровод на живо.

Концертът бе издаден миналия петък, 18 ноември 2022 г. чрез Silver Lining Music.

Перфектният начин за Soen да отпразнуват десетилетие заедно – “Atlantis” е създаден в мистичното Atlantis Grammofon Studio в Стокхолм, Швеция, което е видяло записи на широка гама от международни изпълнители, от Quincy Jones и Lenny Kravitz до Green Day. Някогашна филмова къща, през 1941 г. се превърна в Metronome Studio (там се ражда и ABBA), преди да стане Atlantis Grammofon през 1983 г.

Заснет и записан на 10 декември 2021 г. от Martin Lopez (барабани и перкусии), Joel Ekelöf (водещи вокали), Lars Enok Åhlund (китари и пиано), Cody Lee Ford (соло китара) и Oleksii “Zlatoyar” Kobel (бас) – те работиха заедно с оркестър от 8 души за интерпретация и преоткриване на свежа енергия в класически песни на Soen, като „Antagonist“, „Monarch“, „Jinn“ и „Lucidity“, както и представяне на зашеметяваща интерпретация на дълбоко мрачната медитация на Slipknot, “Snuff”. Крайният резултат от това 80-минутно изпълнение е някои забележителни нови звукови рефракции на най-великия материал на Soen. Както винаги е било със Soen: най-дълбоките гмуркания носят най-големите съкровища.

Atlantis” е записан от David Castillo и Iñaki Marconi, миксиран от Castillo и мастериран от Tony Lindgren. Спектакълът е заснет и режисиран от George Laycock от британската продуцентска къща Blacktide Phonic/Visual. “Atlantis” ще се предлага като DVD-CD с бонус кадри, двойно 12” лимитирано издание на винил, дългосрочно видео, цифрово изтегляне и стрийминг. Предварителни поръчки: https://lnk.to/SoenATLANTIS

Ето и новото видео, “Savia“:

Първите два албума на Soen, “Cognitive” и “Tellurian”, са готови за нови преиздания на винил на 27 януари чрез Silver Lining Music. Предварителните поръчки са налични тук. За своя винилов дебют „Cognitive“ ще включва бонус песента „Written“.

Soen: “Atlantis

1. Antagonist
2. Lunacy
3. Monarch
4. Trials
5. River
6. Jinn
7. Illusion
8. Modesty
9. Lucidity
10. Savia
11. Fortune
12. Snuff
13. Lascivious
14. Lotus

Soen са:

Joel Ekelöf – вокал; Martin Lopez – ударни; Lars Enok Åhlund – клавишни и китара; Oleksii “Zlatoyar” Kobel – бас; Cody Ford – соло китара.

Предстоящите концерти на групата:

IMPERIAL North America Tour 2022:
25 November – Ottawa, ON – Brass Monkey
26 November – Montreal, QC – Le Studio TD
27 November – Quebec City, QC – L’Imperial
29 November – Boston, MA – Brighton Music Hall
30 November – New York City, NY – Gramercy Theatre
01 December – Baltimore, MD – Baltimore Soundstage
02 December – Charlotte, NC – The Underground
03 December – Tampa, FL – Crowbar
04 December – Atlanta, GA – Center Stage
06 December – Austin, TX – Come and Take it Live*
07 December – Dallas, TX – Amplified Live*
08 December – Houston, TX – Scout Bar
10 December – Denver, CO – Bluebird Theater
11 December – Salt Lake City, UT – Urban Lounge
13 December – Seattle, WA – The Crocodile
15 December – Roseville, CA – Goldfield Roseville
16 December – Los Angeles, CA – Troubadour
17 December – San Diego, CA – Brick by Brick
*Guests to Katatonia

Преглед на мнение
Soen: „Atlantis”
Предишна статияFive Finger Death Punch с ново текстово видео, вижте “A Little Bit Off”
Следваща статияCaliban с нов сингъл и видео, гледайте “The Shadow”
gledajte-novoto-video-na-soen-savia „Atlantis” е изключително добре направен лайв албум, изследващ хоризонти с помощта на оркестрации, които хвърлят нова светлина над вече познатите песни. Трогателни, разнообразни и по свой начин уникални с интерпретациите си на живо, определено не отстъпват на студийните версии. Въпреки че не е традиционният лайв албум с участието на публика, “Atlantis” е изживяване, което със сигурност не е за изпускане.