A-ha издадоха миналата седмица, на 21 октомври, своя 11-ти албум и съпътстващия филм, “True North“. Днес ви предлагаме да видите още едно официално видео – “As If

Разположен сред от природата в родната Норвегия, “True North“, който следва изданието на групата от 2015 г. “Cast in Steel“, разказва за осъзнаването на околната среда, както и психическата и духовна стабилност. Събуден от провокиращи текстове и обхванат от атмосферната оркестрация на Арктическата филхармония, “True North” е „писмо от A-ha, от Арктическия кръг, стихотворение от далечния север на Норвегия с нова музика“, казва кийбордистът Magne Furuholmen, който написа шест от 12-те песни в албума, включително „I’m In“, заедно с китариста Paul Waaktaar-Savoy, който написа останалата половина.

С всеки албум променяме нещо, за да видим дали има различен начин да го направим“, казва Savoy за комбинирането на филма и албума. Преди да издадат “I’m In”, групата свири песните от “True North” “You Have What It Takes” и “Forest For The Trees” на световното си турне, в чест на дебюта им от 1985 г. “Hunting High and Low“. Записан след спирането на турнето заради началото на пандемията, A-ha се прегрупираха в севернонорвежкия град, за да довършат песните и да документират “True North” през 2021 г.

Първо, имахме идеята да запишем сесия на живо, след това да заснемем студийна сесия“, споделя Savoy. „Това прерасна в голяма продукция с норвежкия оркестър Арктическата филхармония.

Филмът “True North” бе пуснат в кината по целия свят през лятото на 2022 г. и ще бъде достъпен за наемане и закупуване след пускането на албума през октомври. Поръчайте албума тук.

Гледайте и новото официално видео тук:

A-ha: “True North

1. I’m In
2. Hunter in the Hills
3. As If
4. Between the Halo and the Horn
5. True North
6. Bumblebee
7. Forest for the Trees
8. Bluest of Blue
9. Make Me Understand
10. You Have What It Takes
11. Summer Rain
12. Oh My Word