Чисто новото парче “Sleeping Powder” на Gorillaz, създадено и записано от вокалиста на бандата 2D едва преди две седмици, вече е достъпно във всички дигитални платформи.

Записана преди две седмици, песента беше открита от феновете в четвъртък, скрита зад купчина книги в спалнята на 2D в приложението-къща на Gorillaz, където живее с Murdoc Niccals, Russel Hobbs и Noodle, и бързо набра популярност. Придружаващото филмче към “Sleeping Powder” е заснето и режисирано от Gorillaz и показва музиканта на познатото му пиано, наслаждаващ се на захарна близалка, след като е изял прекалено много от любимите си мини пържени донати, които „миришат сякаш раят е на земята”, преди песента да дебютира на Demon Dayz Festival в Dreamland Margate в събота.

„Щастливият апокалипсис”, който беше Demon Dayz – еднодневният фестивал, воден от създателите на Gorillaz Damon Albarn и Jamie Hewlett „превзе увеселителния парк с карнавалното си настроение и страхотни изпълнения” (думи на The Guardian). Събитието беше оглавено от Gorillaz, които се завърнаха на сцената в подкрепа на суперуспешния си нов албум “Humanz”. Demon Dayz беше разпродаден за минути, а на трите сцени се качиха Kano, Vince Staples, Danny Brown, Popcaan, Little Simz, Kali Uchis и Kilo Kish.
„Изключително весело… вечер, по време на която креативността на Albarn и способността му да споделя сцената горяха.” – NME
„Оптимистична, жизнерадостна атмосфера… Albarn представи звезден спектакъл със звездни изпълнения.” – The Independent.

По-късно тази година Gorillaz ще се завърнат в Обединеното кралство за още концерти от Humanz Tour:
Ноември 2017
27 Brighton Centre
29 Glasgow – Hydro

Декември 2017
1 Manchester – Manchester Arena
2 Birmingham – Barclaycard Arena
4 London – O2 Arena
5 London – O2 Arena
Албумът Humanz” на Gorillaz е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
Може да изтеглите приложението за Apple и Android.

Слушайте “Sleeping Powder” в Spotify и в Apple Music.