Нова музика от Greta Van Fleet официално е на път, тъй като групата сподели тийзъри за нова песен, наречена “Starcatcher” в каналите си в социалните мрежи.

Миналата седмица те публикуваха reel в Instagram, включваща клипове на членове на групата, които изпълняват акустична песен, свиреща във фонов режим. Няколко дни по-късно те публикуваха друг reel с кадри от групата в пустинята и надпис „Чаках толкова дълго“ със същото аудио.

Вчера (3 април) групата публикува друг тийзър в Twitter, който възпроизвежда същия аудио клип, но има визуализация на черен пясък вместо видеозапис. Туитът съдържа линк към уебсайта на групата, който позволява на посетителите предварително да запазят или поръчат песента. Вижте двата тийзъра по-долу.

Вторият дългосвирещ албум на GVF “The Battle at Garden’s Gate” излезе преди около две години и се отличи със сингли като “My Way, Soon”, “Heat Above” и “Built By Nations”. Оттогава групата не е споделила много подробности за негория наследник, освен малко за звука му.

В интервю за Consequence през миналия декември, барабанистът Danny Wagner сподели, че групата “е пред завършване” на своя трети албум.

Доста сме навлезли в това и не мога да кажа много, но като цяло концепцията е за връщане към корените на това, което направихме“, каза басистът Sam Kiszka в интервю през септември. „Връщаме главите си към онова време в гаража и не прекарваме цялото това време, за да го направим перфектен, а просто да уловим какво се случва и да го украсим и да го направим вълнуващо и сурово.“