След като преди месец Greta Van Fleet пуснаха сингъла „My Way, Soon“, днес групата обяви, че ще издаде новия си албум “The Battle at Garden’s Gate” на 16 април и представи още едно парче, “Age of Machine“!

Изминаха две години, откакто Greta Van Fleet пуснаха дебютния си албум, “Anthem of the Peaceful Army” (2018). Преди това групата избухна на рок сцената с двойка EP-та от 2017. Започвайки с „Highway Tune“, младите рокери вкараха четири поредни номер 1 хита в класацията за Mainstream Rock и продължиха да свирят на разпродадени концерти по целия свят.

Пълния списък с песни още не е ясен, но вече знаем няколко от заглавията – освен синглите “Age Of Machine” и “My Way, Soon” в албума ще чуем “Heat Above” и “Broken Bells

Ако мислите, че заглавието на албума звучи малко църковно, е, това е умишлено. „Определено има библейски препратки – казва Джош пред Rolling Stone. – Не само в заглавието, но и в целия албум.

“Това е свят с древните цивилизации в него, точно като нашата собствена паралелна вселена, наистина. Това е аналогия. Всяка песен е нова тема. Поглед към различни култури и цивилизации вътре в този свят, търсещи някакъв вид спасение или просветление”.

„Разбрахме, че докато пораствахме, бяхме защитени от много неща и не знаехме за много неща“, казва барабанистът Дани. „И тогава бяхме хвърлени в този огромен свят и началото беше културен шок. Но тъй като започнахме да пътуваме много, да се срещаме с нови и различни хора и да се сблъскваме с различни култури, определението ни за „нормално“ се промени”.

Слушайте и новия сингъл “Age Of Machine” тук: