Страничният проект на фронтмена на The Black Keys издаде своя дебютен студиен запис, „Yours, Dreamily“, през 2015 г.

Неговото продължение от 12 песни трябва да пристигне на 27 януари 2023 г. чрез лейбъла на Auerbach Easy Eye Sound (предварителна поръчка тук ).

Днес (13 октомври), The Arcs споделиха първата визуализация от предстоящия проект – „Keep On Dreamin“, който пристига с официално анимирано видео от Robert „Roboshobo“ Schober. „Electrophonic Chronic“ ще включва и парчетата „Heaven Is A Place“, „A Man Will Do Wrong“, „Backstage Mess“ и „Love Doesn’t Live Here Anymore“.

Оригиналният състав на The Arcs – в който влизат още Leon Michels, Nick Movshon, Homer Steinweiss и покойния Richard Swift (който почина през 2018 г., на 41 години) – допринесе за новия албум, според съобщение за пресата. Той е записан в студиата Easy Eye Sound на Auerbach в Нашвил, Electric Lady в Манхатън и Diamond Mine на Michels в Куинс, Ню Йорк. Auerbach и Michels са копродуценти.

Този ​​нов запис е изцяло в чест на Swift“, каза Auerbach в изявление. „Това е начин да се сбогуваме с него, като преразгледаме как свири, смее се, пее. На моменти беше тежко, но мисля, че беше наистина полезно да го направим.“

The ArcsElectrophonic Chronic“:

1. Keep On Dreamin
2. Eyez
3. Heaven Is A Place
4. Califone Interlude
5. River
6. Sunshine
7. A Man Will Do Wrong
8. Behind The Eyes
9. Backstage Mess
10. Sporting Girls Interlude
11. Love Doesn’t Live Here Anymore
12. Only One For Me