Нов албум на сборния състав на Helloween – това беше горещото желание на хиляди фенове, които призоваваха Andi Deris, Michael Kiske, Michael Weikath, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Sascha Gerstner и Dani Löble по време на световното турне на Тиквите – и мечтата им се сбъдна!

След като преди месец групата представи първия сингъл, епичния “Skyfall“, сега можем да чуем още едно ново парче, “Fear of the Fallen“:

С предстоящия албум, озаглавен просто “Helloween“, групата отваря нова глава след славна 35-годишна кариера. В бъдещето на една от най-влиятелните немски метъл групи ще участват трима певци. Първоначално планиран само за изпълнения на живо, това е раждането на уникален алианс.

Dani Löble: “Този запис е короната в пътешествието на Pumpkins United! Винаги съм бил очарован от различните черти на характера и аспектите от историята на Helloween. Например легендарните гласове на Michi, Andi и Kai. За да им се насладите сега заедно в един запис, под едно знаме е най-доброто изживяване за феновете на Helloween“. Ето защо не е изненадващо, че предстоящият сингъл” Skyfall” (който излиза на 2 април), 12-минутен епос, написано от Kai Hansen, копнеещ за “Keeper-vibe” – но албумът по никакъв начин не може да бъде ограничен само до това. “Skyfall” носи музикална арка, която ще бъде обичана от феновете на всяка епоха. Този първи албум от тази нова епоха ще извлече феновете от незабравими спомени от техните петнадесет студийни записи и четири концертни албума за нови приключения.

Skyfall” започва с гръм и трясък. Епичната песен описва извънземно кацане на земята и драматично преследване, докато Kiske, Deris и Hansen се дуелират един с друг по наистина спиращ дъха начин. Продуциран от Martin Häusler, това е най-сложният видеоклип в историята на групата. Представено чрез наистина кинематографична 3-D анимация, това видео е истинско изживяване от висок клас.

Основата на този изключително важен албум е изкована в студиото, като се използва оригиналният барабанен комплект на Ingo Schwichtenberg, записът е направен със същите уреди и в същото студио в Хамбург, където са записани “Master Of The Rings“, “The Time Of The Oath” и “Better Than Raw“. Изцяло аналогов и под погледа на дългогодишния продуцент Charlie Bauerfeind и копродуцент Dennis Ward, групата прави финалния микс в Valhalla Studios с Ronald Prent (Iron Maiden, Def Leppard, Rammstein). “След 30 години с различни състави на групата, наистина си мислех, че съм добре подготвен за поредното екстремно предизвикателство, но сгреших! Очакванията ми бяха силно надхвърлени във всяко отношение“, казва Bauerfeind.

Michael Weikath го определя по свой начин: “Това е неразбираемата среща на седем музиканти, които работят като приятели и дори семейство, които са създали нещо, което никой не би помислил, че е възможно. Това е като да се събудиш, но все още да си в невероятен сън. ” Заврналият се Kai Hansen продължава: “Да бъда в студиото със старите си спътници след 30 години отсъствие беше много емоционално за мен. Но в същото време беше съвсем различно преживяване с “новите” момчета. Сътрудничеството на различни автори на песни, всеки един от тях е силни характер сам по себе си, направиха албума много специален. Уникален микс, който черпи от всички глави от историята на групата. Helloween е голяма част от живота ми и с нетърпение очаквам да отпразнуваме песните на живо за и с нашите фенове!” Markus Grosskopf се съгласява: „За мен, като един от последните „оцелели“, който свири всяка нота от самото начало, това беше фантастично преживяване и много емоционален процес. Мисля, че всеки може да го чуе в този албум. Обичам то.

С целия този чисто нов материал е създаден албум, който е отделен от дигиталния мейнстрийм и показва, че същността на групата никога не е била по-солидна. Това е началото на нещо голямо – идва Helloween.

Helloween” ще излезе на 18 юни, предварителните поръчки за албума започнаха на 26 март.

Helloween: “Helloween

1. Out For The Glory
2. Fear Of The Fallen
3. Best Time
4. Mass Pollution
5. Angels
6. Rise Without Chains
7. Indestructible
8. Robot King
9. Cyanide
10. Down In The Dumps
11. Orbit
12. Skyfall