Германските пауър метъл легенди Helloween пуснаха анимирано музикално видео към парчето си „Out For The Glory“, което се появява в наскоро издадената им едноименна плоча чрез Victor Records – гледайте клипа по-долу.

„Имах идея за видео, в което всички членове на групата са изобразени като лъскави, странни благородни придворни и министри“, казва китаристът Michael Weikath. „Всички ние трябва да се носим в облаците, [вокалистът Andi] Deris като луд император… и след известно време се появиха все повече и повече подробности и в един момент записахме всичко и изпратихме концепцията за видеото на австралийския анимационен екип.”

Гледайте анимираното видео тук:

Нов албум на сборния състав на Helloween – това беше горещото желание на хиляди фенове, които призоваваха Andi Deris, Michael Kiske, Michael Weikath, Kai Hansen, Markus Grosskopf, Sascha Gerstner и Dani Löble по време на световното турне на Тиквите – и мечтата им се сбъдна!

С новия албум, озаглавен просто “Helloween“, групата отваря нова глава след славна 35-годишна кариера. В бъдещето на една от най-влиятелните немски метъл групи ще участват трима певци. Първоначално планиран само за изпълнения на живо, това е раждането на уникален алианс.

Dani Löble: “Този запис е короната в пътешествието на Pumpkins United! Винаги съм бил очарован от различните черти на характера и аспектите от историята на Helloween. Например легендарните гласове на Michi, Andi и Kai. За да им се насладите сега заедно в един запис, под едно знаме е най-доброто изживяване за феновете на Helloween“. Ето защо не е изненадващо, че предстоящият сингъл” Skyfall” (който излиза на 2 април), 12-минутен епос, написано от Kai Hansen, копнеещ за “Keeper-vibe” – но албумът по никакъв начин не може да бъде ограничен само до това. “Skyfall” носи музикална арка, която ще бъде обичана от феновете на всяка епоха. Този първи албум от тази нова епоха ще извлече феновете от незабравими спомени от техните петнадесет студийни записи и четири концертни албума за нови приключения.

Helloween: “Helloween

1. Out For The Glory
2. Fear Of The Fallen
3. Best Time
4. Mass Pollution
5. Angels
6. Rise Without Chains
7. Indestructible
8. Robot King
9. Cyanide
10. Down In The Dumps
11. Orbit
12. Skyfall

Не забравяйте, Helloween свирят заедно с Hammerfall в София на 20 април 2022: