С над 60 милиона продадени албуми в целия свят, Jethro Tull е една от най-успешните прогресив формации в историята.Всички хитове на Jethro Tull ще бъдат представени в Античния театър в Пловдив тази вечер.


Емблематичният Иън Андерсън и неговата група пристигнаха още снощи, а днес в 11:00, той се срещна с българските журналисти в голямата зала на община Пловдив, като започна разговора си с тях с поздравления за избирането на града за европейска столица на културата през 2019.

Лидерът на Jethro Tull демонстрира типичната си самоирония от най-висока класа, докато разказваше безценни рокендрол истории, но не пропусна да обърне специално внимание на красивите дами в залата.


Водещ на пресконференцията (логично) бе Васил Върбанов.

Тази вечер, меломаните ще имат възможност да чуят на живо безсмъртни песни като ‘Living in the Past’, ‘Cross-Eyed Mary’, ‘Locomotive Breath’, ‘Aqualung’, ‘Thick as a Brick (Side 1)’ и всички останали, в една специална вечер в рамките на Есенния салон на изкуствата.

Вратите ще бъдат отворени за публиката в 19:00, слънцето залязва в 19:57, а точно в 20:00 на вековната сцена ще излезе Иън Андерсън заедно с музикантите, които в голямата си част свиреха и в Jethro Tull, преди легендарната група официално да прекрати дейността си през 2014.


Според техните изисквания, няма да има откриваща група!

Шоуто ще продължи два часа и ще бъде разделено на две части с къс антракт между тях.

Билети с цени 70 лв (регулярни) и 90 лв (golden circle) ще намерите в системата на Eventim.bg – ето тук, както и на входовете на Античния театър.


Деца до 7 години влизат без билет, но трябва да стоят в родителите си.