Баварци ще подгряват братята Кавалера за концерта им в София!

До концерта на култовите бразилци остава само седмица и съвсем очаквано, еуфорията за шоуто неимоверно расте! На 15 ноември в зала Универсиада българската публика ще чуе на живо целия „Roots” – легендарния албум  на Sepultura, в изпълнение на самите му създатели Макс и Игор Кавалера!dying-gorgeous-lies

За подгряваща на концерта беше избрана немската хеви-траш бандата Dying Gorgeous Lies – съвсем млада група, създадена едва през 2009 г., но с изключително динамична музика, която носи супер мощен заряд! Един от най-силните козове на групата е харизматичната фронтдама Liz  Gorgeous, която освен забележителна външност, притежава и уникален глас. Лиз категорично се разграничава от познатото звучене на метъл композиции с лирични женски вокали, асоциирано най-често с Nightwish и Arch Enemy.  Тук сме свидетели на  виртуозна вокална техника, съчетана с дрезгав мощен глас и невероятна енергия, която те кара да излееш целия си гняв навън!

dying-gorgeous-lies_nДругите музиканти от бандата са Buzz’D Joe (бас), E. Burned и Mashl J. (китари) и J.J. (барабани). Стилът на Dying Gorgeous Lies  може да бъде определен като олдскуул траш / пауър метъл, подкрепен от динамични китарни рифове, яростни вокални хармонии и брутален саунд.  “Rise Again”, “Wipe Out Yourselves”, “Suppressing Fire” и “Schein” са сред хитовете на германците, които ги извеждат на все по-високи места в европейските класации.

Групата участва многократно на големия фестивал Wacken, а последният им албум „First World Breakdown“ (2015) е финансиран от Wacken Foundation. Dying Gorgeous Lies редовно присъстват в топ ревютата на най-престижните световни музикални издания – Metal Hammer, Blast!, Rock It!, Aardschok, Rock Tribune, Terrorizer и много други.

Само преди месец приключи източноевропейското турне на бандата с концерти в Литва, Латвия, Естония и Русия, преминали с невероятен успех! Със своя едночасов сет на сцената на зала Универсиада на 15 ноември, Dying Gorgeous Lies със сигурност ще вдигнат емоцията на публиката до най-високо ниво, за да я подготвят за великите братя Макс и Игор, придружени от Cavalera Conspiracy на живо!

 

Билети за събитието могат да бъдат закупени на цена от 50 лв. от мрежата на Тикетпро България в цялата страна, бензиностанции OMV и онлайн на www.ticketpro.bg. Цената на билетите в деня на концерта ще бъде 60 лв.

 

Не забравяйте, че M.E.Music и RockTheNight ви подаряват два билета за това уникално шоу – правилата са съвсем прости:

Спечелете билет за Return to Roots на Max & Igor Cavalera