Китаристът на Aerosmith Joe Perry обяви нов соло албум, “Sweetzerland Manifesto MKII“, продължение на първия “Sweetzerland Manifesto“, издаден през 2018 г.

Преди датата на издаване на новия албум на 26 май, Perry сподели водещия сингъл „Fortunate One“ с участието на Chris Robinson от The Black Crowes. Развълнуваният блус рокер е близък до групата и соловата работа на Robinson и звучи като у дома си, при песните и солата на Perry. Басистът на Stone Temple Pilots Robert Deleo също свири в “Fortunate One“, продължавайки традицията на “Sweetzerland Manifesto” Perry да привлича гост певци и музиканти.

Наистина съм развълнуван да споделя тази песен – тя не беше написана, когато беше пусната първата версия на “Sweetzerland Manifesto”“, коментира Пери. „Моят стар приятел Chris Robinson от Black Crowes пее в нея, той я нокаутира! Започнахме я в Лос Анджелис, записахме я в Лондон и Chris я изпя… и БАМ!! По-добро от това не може да стане!!! Наистина се гордея с тази песен.

Fortunate One“ е една от шестте нови песни, включени в “Sweetzerland Manifesto MKII“, като останалите четири песни са алтернативни вокални записи и миксове от първия “Sweetzerland Manifesto“. Нови версии на песни с вокали на Robin Zander от Cheap Trick, David Johansen от New York Dolls и британския певец-китарист Terry Reid са включени в продължението, а Zander повтаря появата си в нова песен (“Suck It Up“). В допълнение, Gary Cherone (Extreme, Van Halen) също участва в нова песен (“Quake“).

Имахме толкова много песни и с всичко, което се случваше с The [Hollywood] Vampires, Aerosmith, Covid, без турнета, тази музика продължи да се движи за мен“, отбеляза Perry. „Беше като двигател на влак, който не искаше да спре. Исках да пусна тези песни и идеята да ги добавя към винилова версия или луксозна версия се превърна в планове за MKII. Склонен съм да мисля от гледна точка на албуми. Първият имаше вибрация, а MKII е малко по-разчупен. Почти го предпочитам. Това е един от онези записи, които мога да свиря живо.

Голяма част от материала за двата албума на “Sweetzerland Manifesto” е написан в дома на колегата от Hollywood Vampires, Johnny Depp през 2017 г. Depp е кредитиран като изпълнителен продуцент, с продуцента на Aerosmith Jack Douglas, Bruce Witkin, а синовете на Perry- Tony и Roman също допринасят за продукцията.

Преди новия албум групата на Perry, Joe Perry Project, тръгва на кратко пролетно турне в САЩ. Датите започват на 15 април в Машантъкет, Кънектикът.

Чуйте „Fortunate One“ с участието на Chris Robinson и вижте обложката и списъка с песни за “Sweetzerland Manifesto MKII” по-долу.

Joe PerrySweetzerland Manifesto MKII:

01. Fortunate One [feat. Chris Robinson (The Black Crowes) and Robert DeLeo (Stone Temple Pilots)]
02. Quake [feat. Gary Cherone (Extreme/Van Halen)]
03. I’ll Do Happiness (feat. Terry Reid)
04. Aye Aye Aye [feat. Robin Zander (Cheap Trick)]
05. Man with a Golden Arm (Instrumental)
06. Time Will Tell
07. I I Wanna Roll [feat. David Johanson (NY Dolls)]
08. Suck It Up [feat. Robin Zander (Cheap Trick) and Robert DeLeo (Stone Temple Pilots)]
09. Goes His Own Way (feat. Terry Reid)
10. Won’t Let Me Go (feat. Terry Reid)

Ще може да видите Perry заедно с Hollywood Vampires у нас на 12 юни: