Joe Satriani издава днес, 8 април 2022, своя 19-ти албум “The Elephants of Mars

Новият албум е достъпен за поръчка сега в няколко конфигурации, включително цветни винилови варианти и лимитирано дигипак издание, което включва седем карти с оригинални произведения на Satriani, които представят всяко от 14-те парчета в албума.

The Elephants of Mars” е първият студиен албум на Satriani след “Shapeshifting” от 2020 г. Пандемията oт коронавирус принуди китариста да отложи турнето, което започва през април. Вместо това той използва принудителния си престой, за да напише два нови албума, един инструментален и един с вокали от приятеля и чест сътрудник Ned Evett.

Всички песни са написани“, каза Сатриани пред UCR миналия март. „Около половината от инструменталния албум вече е записан. И записът, който правя с Ned, пълен албум с вокали, ние просто се опитваме да завършим последното си демо. … Ще са необходими нови партньори, които да ни помогнат да го направим правилно.”

Китаристът се стреми да постави „нов стандарт“ за инструменталните китарни албуми с “The Elephants of Mars“. „Искам да покажа на хората, че инструменталният китарен албум може да съдържа много повече креативни и забавни елементи, отколкото мисля, че хората използват в момента“, каза той в изявление.

Целия “The Elephants of Mars” може да слушате тук:

Joe Satriani – “The Elephants of Mars

1. “Sahara
2. “The Elephants of Mars”
3. “Faceless
4. “Blue Foot Groovy”
5. “Tension and Release”
6. “Sailing the Seas of Ganymede”
7. “Doors of Perception”
8. “E 104th St NYC”
9. “Pumpin’
10. “Dance of the Spores”
11. “Night Scene”
12. “Through a Mother’s Day Darkly”
13. “22 Memory Lane”
14. “Desolation”