Както вече писахме, Axl тръгва на турне с AC/DC. От групата бяха твърде любезни:

“AC/DC ще възобновят турнето Rock Or Bust заедно с вокала Аксел Роуз”, обяви групата в събота. Роуз ще замести дългогодишния вокалист на AC/DC Брайън Джонсън, който бе принуден изненадващо да прекрати турнето на групата заради риск от „тотална загуба на слуха“. Членовете на групата AC/DC искат да благодарят на Брайън Джонсън за приноса и отдадеността му към групата през годините. Пожелаваме му всичко най-добро с проблемите със слуха и успех в бъдещите начинания, обяви групата. “Разбираме, уважаваме и подкрепяме решението на Браян да прекрати участието си в турнето, за да спаси слуха си. Сега целта ни е да довършим турнето и да изпълним ангажиментите си към всички, които са ни подкрепяли през годините. Щастливи сме, че Аксел Роуз любезно предложи помощта си”.

Легендарният Roger Daltery от The Who не спести критиките си:

“Да гледам караоке с Axl Rose? Оставете ме на мира!”

Турнето на AC/DC продължава отново в Европа на 7 май в Лисабон и ще приключи на 12 юни в Орхус, Дания. Веднага след това Аксел Роуз започва и дългоочакваното турне на Guns N’ Roses.

Ето датите и местата, където може да видите Аксел Роуз начело на AC/DC:

SYDNEY, AUSTRALIA - MARCH 12: Axl Rose of Guns N' Roses performs live on stage at Allphones Arena on March 12, 2013 in Sydney, Australia. (Photo by Mark Metcalfe/Getty Images)
Axl Rose of Guns N’ Roses. (Photo by Mark Metcalfe. Sydney, 2013)

7 май – Лисабон, Португалия

10 май – Севиля, Испания

13 май – Марсилия, Франция

16 май – Верхтер, Белгия

19 май – Виена, Австрия

22 май – Прага, Чехия

26 май – Хамбург, Германия

29 май – Берн, Швейцария

1 юни – Лайпциг, Германия

4 юни – Лондон, Великобритания

9 юни – Манчестър, Великобритания

12 юни – Орхус, Дания