На 21 септември 2016г. столичния клуб Joy Station в Студентски град ще стане домакин и част от Европейското турне на един от най-влиятелните барабанисти Steve Gadd и неговата банда от знакови имена – Michael Landau, Jimmy Johnson, Kevin Hays и Walt Fowler.

Майсторът на барабаните Steve Gadd е сред най-уважаваните музиканти в света. Той е пример за подражание, вдъхновение и възхищение на поколения хора, интересуващи се от музика.

gadd-hero_largeИзключително прецизен и фокусиран в търсенето и възпроизвеждането на перфектния тон. Наричат го дори „Аномалия“. Той умело преминава през различните стилове и жанрове, като трупа все повече „цвят“, в своята палитра от звуци и умения.

Резултатите от таланта, размаха, разпознаваемия стил и неповторим звук са стотиците вълнуващи и перфектно изпълнени ритмически произведения, останали във времето и записани в историята на музиката. Свирил е заедно с величия като Simon & Garfunke, Eric Clapton, B.B. King, Jimmie Vaughan, Kate Bush, James Tylor.

Колкото и невероятно да звучи, но докато работи по създаването на класически поп „груув“ и звучене за артисти и произведения като Paul Simon – “50 Ways to Leave Your Lover”, Rickie Lee Jones –  “Chuck E.’s In Love,”, Van McCoy – “The Hustle”, Barbra Streisand & Barry Gibb –  “Guilty,” и  Grover Washington, Jr. f/ Bill Withers – “Just the Two of Us,” той едновременно записва знакови джаз-рок шедьоври като адаптацията на Mussorgsky – “Night On Bald Mountain”, “Aja,” на Steely Dan, “Night Flight”  на  The Brecker Brothers  (първата записана композиция на покойния Michael Brecker), “Spain” на Al Jarreau и “Nite Sprite“ на Chick Corea. След като се включва със своя неповторим акустичен джаз в няколко знаменити негови произведения (като „The Mad Hatter“,“ My Spanish Heart“, „Friends“ и „Three Quartets“), Chick Corea  го обявява за Майсторът на Креативния Груув (“The Master of Creative Grooves”).

Няма друг барабанист в света, който да е оказал такова влияние, както в джаза, така и в съвремената музика като Steve Gadd.

Билетите вече са в продажба, в мрежите на TicketPro, Eventim, Фантастико и на място в Joy Station.