Вчера с изключително позитивна енергия и висок фестивален дух стартира Аrte Feastival – семеен празник за малки и големи, приятелски компании и цели семейства, който се провежда три дни във Велинград.

Любимата на толкова българи босненска банда Dubioza Kolektiv хвърли в чиста еуфория публиката, дошла за първия ден на най-големия фестивал в страната това лято. Освен тях, на основната сцена се качиха Kонтрол, които представиха както легендарните си хитове, така и песни от чисто новия си албум: Червената книга, изключителните Dub Pistols и кралят на мелодичния хаус Sandy Rivera. На Young Power Stage в младежката част на Aрте Feastival публиката се забавляваше с Михаела Маринова и 100 Кила.

Магическо училище, танцови демонстрации, арт активности за деца и възрастни, атрактивни кулинарни демонстрации, много танци и много усмивки – целият петъчен ден във Велинград носеше приятелска енергия и празнична атмосфера, знак, че това, което се случва, дава старт на нещо важно и позитивно.

Днес на сцената за дебюта на амбициозния нов български фестивал ще се качат Деси Добрева, Dian Solo, Керана и Космонавтите, Djaikovski, Goran Bregovic и DJ Mahmut Orhan. В зоната на фестивала за комедийни стенд-ъп спектакли Comedy & Cinema Club, публиката ще може да гледа Царете на комедията – Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев и Георги Мамалев, Сценична треска със Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова и Димитър Иванов – Капитана, а на Young Power Stage за младежите ще пеят – Михаела Филева, Dara, Павел и Венци Венц. Партито продължава и в неделя.

Програмата на основната сцена по дни и часове на Arte Feastival за оставащите два дни тук:

21.08. Събота

16:00 Деси Добрева + Dian Solo

18:00 Керана и космонавтите

19:30 Djaikovski

21:30 Goran Bregovic

23:15 DJ Mahmut Orhan

22.08. Неделя

17:45 Love Itoya

19:15 De Phazz

21:00 Morcheeba

22:45 DJ Roger Sanchez

За още Аrte Feastival информация – следeте www.artefeastival.bg и страниците на фестивала в социалните мрежи – ARTE Feastival FB Event, https://www.facebook.com/artefeastival и https://www.instagram.com/artefeastival/.

Разгледайте и нашата галерия с тонове разкошни снимки от първия ден на фестивала тук!