Laibach отдават почит на Leonard Cohen (1934-2016) с нова интерпретация на предапокалиптичното парче на Cohen, „The Future“.

Обикновено тези, които дръзват да запишат песни на Leonard Cohen премахват цялото странно великолепие от материала, за да ни представят нещо досадно и сантиментално. Най-добрите версии често са и най-странните, като например изпълнението на „Who By Fire“ на Coil или шумната „Тower Of Song“ на Jesus & Mary Chain. Към този списък днес добавяме Laibach, които издадоха зашеметяваща версия на апокалиптичната песен “The Future“, за да съвпадне с шестата годишнина от смъртта на Cohen. Можете да го чуете по-долу.

Говорейки за тяхната версия, Laibach казват: „„The Future“ е мрачно и смешно. Ако бях заковал това на вратата на църквата като Мартин Лутер, това щеше да е много зловещ документ. Но той е съчетан с гореща малка денс песен, така че в известен смисъл думите се разтапят в музиката, а музиката се разтапя в думите и вие оставате с един вид освежаване, един вид кислород.“ Казват също, че „решението на групата да преосмисли „The Future“ е от преди няколко години. Laibach търсеха нещо, което с голяма тежест да опише текущото състояние на Zeitgeist, в което се намира човечеството и композицията на Cohen прави точно това, отговаряйки фантастично на съвременното предапокалиптично време. Тази Laibach-версия на песента, първоначално в едноименния студиен албум на Cohen от 1992 г., показва много ясно, че бъдещето, което Cohen предсказа, е до голяма степен нашето настояще.

Парчето е предвестник на следващия албум на Laibach, “Love Is Still Alive“.