Лято е, но не казвайте това на Mark Tremonti. Китаристът на Alter Bridge и Creed обяви първия си празничен албум, озаглавен “Christmas Classics New & Old“.

В новото издание Tremonti пее и изпълнява девет празнични класики и една оригинална песен. За албума Tremonti си партнира със същия оркестър, който свири в последния му албум с кавъри на Frank Sinatra. “Christmas Classics New & Old” пристига на 27 октомври и вече е достъпен за предварителна поръчка тук.

Що се отнася до някои от празничните класики, Tremonti прави свои версии на традиционни песни като „Jingle Bells“, „The First Noel“, „Have Yourself a Merry Little Christmas“, „O Holy Night“ и др. Неговата оригинална празнична песен се казва „Christmas Morning“ и включва пиано и оркестър.

Както знаете, Creed наскоро обявиха събиране за първите си концерти от повече от десетилетие. Изпълненията ще се проведат на круиза Summer of ’99, включващ също 3 Doors Down, Buckcherry, Tonic, Fuel и др.

И това не е всичко: Alter Bridge са готови да започнат лятно турне в Северна Америка с подкрепата на Sevendust и Mammoth WVH на 1 август.

Вижте обложката и списъка с песни за Christmas Classics New & Old по-долу, последван от видео тийзър за албума.

Mark Tremonti – Christmas Classics New & Old:

01. The Most Wonderful Time of the Year
02. Jingle Bells
03. The Christmas Song
04. Christmas Morning
05. The First Noel
06. Santa Claus Is Comin’ to Town
07. Have Yourself a Merry Little Christmas
08. Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
09. O Holy Night
10. This Christmas